Veled vagyunk, Ricsi!

2024.01.27. 14:23

Elkezdte a külföldi gyógykezelést Szilágyi Richárd

A ralis már az első napon olyan jól teljesített, hogy a terapeuta is meglepődött.

Haon.hu

Szilágyi Richárd a versenyautója mellett

Forrás: Szilágyi-Parti Krisztina-archív

Megkezdte a külföldi gyógykezeléseket Szilágyi Richárd, a hajdúböszörményi ralis, akinek 2022. május 27-én, a Dunakanyar Rally pályabejárásán állt meg a szíve. Az esetet követően újraélesztették, de éber kómába esett, kezelésére pedig gyűjtést indított a felesége, Szilágyi-Parti Krisztina, aki az Együtt Ricsi gyógyulásáért nevű Facebook-csoportban folyamatosan beszámol a versenyző állapotáról. Az előzetesen kitűzött 40 millió forint tavaly év végén gyűlt össze, ezt szenteste jelentette be az oldal.

Már írtunk róla, hogy a rehabilitációs kezelések miatt Szilágyi Richárd családja egy belgiumi klinikával vette fel a kapcsolatot, a Facebook-oldalon közöltek szerint ide az elmúlt hétvégén érkeztek meg. Egy friss posztban Szilágyi-Parti Krisztina részletesen leírta, hogyan telt az első hetük.

Egy kilométer már az elején

E szerint a sportoló hétfőn kezdte meg a kezeléseket, az első hét pedig főként a megfigyelésről, a ralis állapotának felméréséről szólt, ez alapján fogják személyre szabni a rehabilitációt. Mint az a posztban olvasható,

az első napon Ricsi olyan jól teljesített, hogy még a terapeuta is meglepődött. Mosolygott, nevetett velük már az első találkozás után, próbálta teljesíteni a feladatokat, és már első alkalommal 23 percet, 263 métert sétált robot segítségével.

A bejegyzésben hozzátették: az első héten több mint 1 kilométert tett meg.

„A tornákon meglepően ügyes, már egyedül ült a héten az ágy szélén pár percig, természetesen felügyelet mellett, de mindenféle kitámasztás nélkül! A kar terápia kicsit nehezebb, több koncentrációt igényel. De az is menni fog. Viszont nem árulunk el nagy titkot,ha azt mondjuk,hogy nagyon nagyon elfárad a kezelések végére. Másfél évnyi ágyban fekvés után ez nem meglepő. Ehhez képest, így is hatalmasat teljesített Ricsi az első héten” – áll az oldalon.

A posztban arról is van szó, hogy a ralist kezelő csapat hozzáállása példaértékű: fiatalok, lelkesek, és „valóban szeretnének segíteni az ilyen embereken.”

A kezelés első hetéről videó is készült, ezt ide kattintva lehet megnézni.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában