Fejlemények

2023.12.27. 19:50

Ha minden jól megy, pár hét múlva elkezdheti a rehabilitációt az éber kómában fekvő hajdúböszörményi ralis

Január közepén utazhatnak Belgiumba.

Sokan összefogtak Szilágyi Richárd gyógyulásáért

Forrás: Szilágyi-Parti Krisztina-archív

Szenteste közölte a hírt az éber kómában fekvő hajdúböszörményi ralis, Szilágyi Richárd felesége, miszerint összegyűlt az előzetesen kitűzött összeg a sportoló gyógykezelésére. Szilágyi-Parti Krisztina akkori bejegyzésében mindenkinek köszönetet mondott, aki hozzájárult ahhoz, hogy elérjék a 40 millió forintos célt, most szerdán pedig már a kezeléshez vezető út további részleteiről írt az Együtt Ricsi gyógyulásáért nevű Facebook-csoportban.

Kezdetben emlékeztetett, egy német klinikával vették fel a kapcsolatot még a gyűjtés megkezdése előtt, és az intézmény a poszt szerint nagyon pozitívan állt a rehabilitációhoz. A gyűjtés vége felé a ralis felesége többször is egyeztetett velük, hogy lassan, de biztosan ki tudnak indulni, ám a klinikától eddig kapacitáshiány miatt nem kaptak szabad helyet.

Azonban még tavasszal találtak egy belga klinikát is, amely, mint azt Szilágyi-Parti Krisztina írta, jelenleg Európa legfejlettebb neurorehabilitációs központja, ahol egy nagy sikereket elérő kómakutató csoport tevékenykedik.

Április óta nagyon sok megbeszélésünk volt, több körben egyeztettünk velük, próbáltuk kiszűrni, hogy ők mivel tudnak többet mint a németek ,valamint mivel másabb az ő kezelésük. Első körben jóval drágább árat kaptunk az egész kezelésre mint a németeknél, viszont ők 12 hét rehabilitációt vállalnak. A többszöri egyeztetések eredményeként és az ő segítőkészségük végett meg tudtunk egyezni egy köztes árról, ami ugyanúgy belefér ebbe a 40 millió ft-os költségvetésbe mint az eredeti tervben

– fogalmazott a posztban, hozzátéve, sokat mérlegeltek, hogy várjanak-e a német klinikára, vagy inkább Belgiumban kezdjék meg a rehabilitációt. Végül az utóbbi mellett döntöttek, ahol

már januárban tudják őket fogadni, és ha minden a terv szerint megy, január közepén útnak indulhatnak.

„Reméljük hogy a legjobb döntést hoztuk. A referenciák nagyon biztatóak” – írta még Szilágyi-Parti Krisztina, aki szeirnt még nagyon sok intéznivaló vár rájuk, de leszögezte, egy a lényeg: indulhatnak.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában