Együtt Ricsi gyógyulásáért

2023.05.31. 11:09

Most először mosolygott rá kislányára az éber kómában fekvő hajdúböszörményi ralis

Május 27-én volt pontosan egy éve, hogy megállt Szilágyi Richárd szíve.

Ahogy arról már korábban többször is beszámoltunk, 2022. május 27-én, a Dunakanyar Rally pályabejárásán megállt a szíve Szilágyi Richárd hajdúböszörményi raliversenyzőnek. A férfit újraélesztették, jelenleg éber kómás állapotban fekszik egy debreceni ápolási osztályon. 

A ralis felesége, Parti Krisztina az Együtt Ricsi gyógyulásáért Facebook-csoportban napra pontosan az eset után egy évvel is posztolt, a bejegyzésben új részleteket osztott meg a versenyző állapotáról, vette észre a Bors.

Szilágyi Richárd
Szilágyi Richárd
Forrás: Szilágyi-Parti Krisztina-archív

„Pontosan egy éve kaptuk a szörnyű telefonhívást.. Azóta minden egyes perc kihívás, harc, remény és erőfölötti küzdelem. Sokszor szembe kellett menni saját magunkkal, a diagnózisokkal, és hinni valamiben, amiben talán ezelőtt soha” – írta a posztban a navigátor felesége. Parti Krisztina korábban lapunknak elmondta, már meg tudják nevettetni, erről is szó van a mostani Facebook-bejegyzésben, valamint arról, hogy

Szilágyi Richárd szombaton először mosolygott rá hat hónapos kislányára.

„És ezt a hatalmas fejlődést magától, saját erejéből produkálja Ricsi, el sem tudjuk képzelni mekkora löketet fog adni, ha kijut a speciális rehabilitációra” – írta a versenyző felesége, hozzátéve, a ralis egyre ügyesebben tud inni, környezetére napról napra jobban figyel, és továbbra is figyelmesen nézi az aktuális ralis eseményeket, amiket mutatnak neki.

Mint arra a Bors is rámutatott, Krisztina a baleset óta felvette a kapcsolatot egy németországi klinikával, ahol a kiküldött orvosi leletek alapján fogadnák Ricsit, ugyanis biztató eredményeket értek el hasonló esetekben. A kezelés és a kiutazás azonban nem kevés pénzbe kerül: a családnak 40 millió forintra van szüksége, hogy Ricsi megfelelő kezelésben részesüljön. Eddig közel 25 millió forint gyűlt össze, a célhoz tehát még 15 millió forint hiányzik.

Ahogy nemrég megírtuk, a hétvégi Debrecen Drive keretein belül megtartott Kárai Exclusive Kupasorozaton belüli élményautózások bevételét is a ralis gyógyulására ajánlották fel a szervezők.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában