Közlekedésfejlesztés

2023.11.06. 12:03

Forgalomkorlátozás lesz a következő hetekben a Katalin utcán – fotókkal

Elkezdődött a Sámsoni út és a Sólyom utca közötti útszakasz fejlesztése.

Bekecs Sándor

Még az idén teljes hosszában megújul a Katalin utca

Forrás: Czinege Melinda

A Katalin utcán folytatódik Debrecen önkormányzatának idei nagyfelületű útfejlesztési programja. A Sámsoni utat a Sólyom utcával összekötő utcaszakaszon várhatóan a következő hét hétben lesznek majd forgalomkorlátozások. 

Papp Viktor, a városrész önkormányzati képviselője november 6-án tartott sajtótájékoztatóján hangsúlyozta, Debrecen vezetése számára nem csak a legforgalmasabb útszakaszok, de a kertvárosi területeken lévő közlekedési útvonalak felújítása is fontos.  

Ez a városrész egyik legforgalmasabb útvonala. Az első ütemben 68 millió forintból fejlesztjük a Katalin utca Sólyom utca és Piroska út közötti szakaszát. A második ütemben a Piroska út és a Sámsoni út közötti szakasz újul meg a 471-es fejlesztésének részeként, az Építési és Közlekedési Minisztérium beruházásában

 – ismertette az önkormányzati képviselő. Hozzátette, ez utóbbi része lesz még a Szalók utca megújítása is.  

Indul a Dolmány utca tervezése 

– A kivitelezés megközelítőleg hét hetet vesz majd igénybe, melynek során új útburkolatot kap az út, valamint a járdákat is felújítjuk. Kérem a közlekedőket, hogy ne a megszokott útvonalon közlekedjenek, ugyanis itt forgalomkorlátozásokra kell majd számítani a következő időszakban! – hívta fel a figyelmet. 

Papp Viktor felidézte, az elmúlt évek során számos utcán történt fejlesztés, egyebek mellett új burkolatot kaptak a Piroska és a Honti utcák, ezek mellett 2020. óta több mint 31 helyszínen újítottak fel, építettek új járdaszakaszokat is mintegy 13 millió forint értékben, továbbá kialakítottak egy új orvosi rendelőt, több közösségi teret.

 – Arra törekszünk, hogy a keleti városrész közlekedésbiztonsága évről évre egyre jobb minőségű legyen. A napokban zárult a Dolmány utca közbeszerzése, így annak a tervezése is elindul a napokban – tette hozzá.

Debrecen Papp Viktor haon
Papp Viktor önkormányzati képviselő a helyszínen ismertette a részleteket
Forrás:  Czinege Melinda

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában