Járdafelújítás

2023.06.05. 10:25

Mintegy százötvenmilliót fordít idén járdafelújításra a debreceni önkormányzat

Már a Hortobágy utcán is újul a járda Debrecenben.

A Hortobágy utcán már dolgoznak

Forrás: Czinege Melinda

Az idei évben mintegy 150 millió forintot fordít Debrecen önkormányzata a város járdahálózatának megújítására. A közlekedésfejlesztési program június 5-én reggel a Hortobágy utcán folytatódott. A megújult járdaszakaszok a biztonságos közlekedés mellett hozzájárulnak az egészségmegőrzéshez is. A részletekről hétfő délelőtt tartottak sajtótájékoztatót.

– Az idei évben is folytatódik a város közlekedésfejlesztési programjának egyik eleme, a járdafelújítás. 

Május 31-én elkezdődtek a munkálatok az Újkert és az Ősz utcákon, a mai napon pedig a Hortobágy utcán. Mindemellett folyamatban vannak a felújítások a város több részén is

 – ismertette Papp Viktor, a debreceni közgyűlés Fidesz-KDNP frakciójának vezetője. 

Papp Viktor frakcióvezető
Forrás: Czinege Melinda

Elmondta, Debrecen többszáz kilométernyi járdahálózatának jelentős része 30-50 éve épült, így időszerű azok megújítása a biztonságos közlekedés érdekében. 

2023-ban mintegy 150 millió forint költségvetési támogatást fordít az önkormányzat erre a programra, s összesen 55 helyszínen zajlanak majd a munkálatok.

– A helyszínek között vannak egybefüggő részek, illetve olyan is, ahol egy-egy szakasz szorul felújításra. Az önkormányzati képviselők folyamatos párbeszédet folytatnak körzeteik lakosaival, így a fejlesztési program helyszíneit a lakossági igényeknek, kéréseknek megfelelően jelöltük ki – mutatott rá Papp Viktor. Hozzátette: Debrecen költségvetési jelentős mértékben fókuszál a város közlekedésfejlesztésére, a járda- és útfelújítások, csomópontátépítések mellett elindultak a lépcsőfelújítások is.

Egészséges életmód, biztonságos közlekedés 

Ha itt körülnézünk, tízemeletes tömbházakat láthatunk, amelyek egyik nagy problémája, hogy viszonylag szűk területen épültek meg, több mint háromszáz lakást magukban foglalva. Orvosként és népegészségügyi szakértőként örülök, hogy a megújult felületekkel tudjuk biztosítani az itt élők mindennapi mozgását

 – fogalmazott Papp Csaba, a körzet önkormányzati képviselője. 

Papp Csaba önkormányzati képviselő
Forrás: Czinege Melinda

Elmondta, a Hortobágy utcán az első ütemben az 1. és 3., a másodikban a 3. és 7. számok közötti járdafelületeket újítják fel a szakemberek, melyre 12 és fél millió forint áll rendelkezésre a programban. – Olyan területet tudunk most megújítani, amely összekapcsol két fontos részt: a Libakertet az Újkerttel. Így több mint 5 kilométernyi területen sétálhatnak a lakosok. A mai népegészségügyi megbetegedések alapja a mozgásszegény életmód, de napi félóra sétával megőrizhetjük, egy órányival pedig fejleszthetjük az egészségünket. Ehhez igyekszünk megteremteni a lehetőséget – mutatott rá. 

Forrás: Czinege Melinda

BS

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában