Közlekedés

2023.06.20. 11:22

Megkezdődött a debreceni földutak helyreállítása

A földutak karbantartására az idei évben bruttó 150 millió forintot fordít Debrecen városa.

Elkezdődött a munka

Forrás: Molnár Péter

A nagyfelületű aszfaltozások mellett a debreceni földutakon is átfogó helyreállítási munkák kezdődnek. A munkálatokról Papp Viktor, a debreceni önkormányzat Fidesz-KDNP frakciójának vezetője, valamint Komolay Szabolcs önkormányzati képviselő tájékoztatott a Róka utca és a Monostorpályi út kereszteződésében kedd reggel.

Debrecen, útfejlesztés
Komolay Szabolcs (balról) és Papp Viktor 
Forrás: Molnár Péter

Debrecen városa élen jár a közlekedésfejlesztésben

A mai nappal elindul a közlekedésfejlesztési csomag és kertségi fejlesztési program egyik eleme, a földutak karbantartása, amire az idei évben bruttó 150 millió forintot fordít a város

 – hangsúlyozta Papp Viktor.

Mint elmondta, Debrecen városa élen jár a közlekedésfejlesztésben, hiszen az idei költségvetésnek is a jelentős fókusza a közlekedésfejlesztés, valamint  a kertségi fejlesztési program. – Ha szétnézünk a városban, látjuk: zajlanak a nagyfelületű aszfaltozások, a járdaépítések, folyamatban vannak a szilárd burkolattal nem rendelkező utak tervezésének a folyamatai – mutatott rá.

Papp Viktor részletezte a programot
Forrás: Molnár Péter

A frakcióvezető kiemelte, a kertségi, valamint a kertvárosi területeken zajlanak ezek a munkálatok, városi szinten csaknem 150 helyszínen fognak földút karbantartási munkálatokat végezni: 65 helyszínen gréderezés, 76 helyszínen pedig felülterítési munkálatok lesznek – ahol korábban már végeztek útstabilizációt, de az utak kikátyusodtak –, három helyszínen pedig stabilizáció fog történni.

A közlekedésfejlesztési politikánk az, hogy a debreceniek – a kertvárosban, kertségekben élők is – minél biztonságosabban és minél könnyebben tudjanak közlekedni – fogalmazott.

19 utcát érintenek a munkálatok

Komolay Szabolcs megjegyezte, a Biczó István-kert környékén kezdődnek a munkálatok, ami már nem számít belterületi résznek, ugyanakkor egyre több lakója van.

Itt az utaknak a 90 százaléka burkolatlan, különösen az esős időkben nagyon megnehezedik a közlekedés. Éppen ezért nagyon fontos, hogy ezeket az utakat lehetőség szerint minél gyakrabban, minél többször tartsuk karban

– mondta. Hozzátéve, az említett munkálatok ebben a körzetben 19 utcát fognak érinteni – amire több mint 18 millió forintot szánnak. 

NE

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában