Újabb jó hír

2023.10.10. 17:09

Közel másfél milliárd forintból épül újabb református bölcsőde Józsán

Újabb jelentős beruházásról adott hírt kedden délután a debreceni városvezetés egy sajtótájékoztató keretében: közel másfél milliárd forintnyi pályázati forrásból megépítik a második református bölcsődét Józsán.

Gubányi Patrik

Új bölcsőde építését jelentette be Papp László Józsán

Forrás: Kiss Annamarie

Hamarosan megnyitják az első református bölcsődét Józsán, ami négy gondozói egységből áll, és 96 gyermek befogadására alkalmas. A létesítményt hamarosan gyerekzsivaj töltheti meg, hiszen már az eszközbeszerzés zajlik, így a tervek szerint 2024. januárjában birtokba vehetik a lurkók – hangzott el kedden délután azon a sajtótájékoztatón, amelyen Debrecen polgármestere bejelentette: 

újabb bölcsőde épül a településrészen.

Az eseményen Papp László, a város első embere kiemelte, hogy nagyon fontos előrelépés Józsa életében az intézményrendszer bővítése.

Az elmúlt időszakban több alkalommal is volt lehetőségünk ilyen örömteli hírrel szolgálni, hiszen számos bölcsődét, óvodát és iskolát újítottunk fel, ezért is nevezhetjük a magunk mögött hagyott kilenc évet a megújulás korszakának. A református egyház eredményesen pályázott az RRF-alapra (Helyreállítási és Ellenállóképességi Eszköz), amelynek köszönhetően egy kilencvenhat férőhelyes, négy csoportszobás bölcsőde jöhet létre a Kiserdő utcai, önkormányzati tulajdonú ingatlanon közel másfél milliárd forintból.

– ismertette. Végül aláhúzta: amennyiben a közgyűlés is jóváhagyja, a majdani épületet átadják a református egyháznak.

Debrecen, józsa, bölcsőde, református
Balázs Ákos (balról), Fekete Károly és Papp László a sajtótájékoztatón 
Forrás: Kiss Annamarie 

Kiváló lehetőség a családoknak, szép környezet a gyerekeknek 

Fekete Károly, a Tiszántúli Református Egyházkerület püspöke megszólalásában hangsúlyozta, hogy szeretnének segíteni a családoknak abban, hogy gyermeküket egy korszerű, felszerelt és biztonságos helyen tudják elhelyezni, amíg ők dolgoznak, amire ez a beruházás kiváló lehetőséget fog adni számukra.

– Nagy örömmel tölt el bennünket, hogy immáron a második bölcsődét alakíthatjuk ki Józsán, mivel rendkívül fontos számunkra, hogy a jövő generációjának minél több szolgáltatást tudjunk elérhetővé tenni – mutatott rá Balázs Ákos alpolgármester, a terület önkormányzati képviselője, aki hozzátette: az erdő pár lépésre van az említett területtől, ezért a lurkók csodás természeti környezetben tudják majd tölteni a mindennapjaikat.
 

Debrecen, józsa, papp lászló, református, bölcsőde
A látványterveket is bemutatták 
Forrás: Kiss Annamarie

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában