Öko Expo

2023.09.04. 17:07

Idén is lesz Öko Expo Hajdúnánáson

A szántóföldi növénytermesztés mellett az ökológiai gyümölcstermesztés és állattenyésztés is fontos szegmense lesz a programoknak.

Bekecs Sándor

Immár negyedik alkalommal rendezik meg az Öko Expo-t

Forrás: Napló-archív

Idén szeptember 8-9. között immár negyedik alkalommal rendezik meg az ÖKO Expo Kiállítás és Konferenciát Hajdúnánáson. A rendezvény fő célja, hogy az ökológiai gazdálkodásban érintett valamennyi szereplő: termelők, feldolgozók, kereskedők, szolgáltatók, tudományos szakemberek, szaktanácsadók számára megjelenési, találkozási alkalmat kínáljon. A szervezők ebben az évben is kiemelt hangsúlyt fektetnek a szakmai programokra és azok színvonalára. 

Ennek érdekében számos olyan dolog várja a látogatókat, melyek új szakmai ismeretekkel gyarapítják már meglévő tudásukat, elősegítik az ökológiai gazdálkodás iránt még csak érdeklődéssel tekintő gazdák átállását, ugyanakkor megkönnyítik a régóta ökológiai gazdálkodást folytatók életét is.

– A rendezvény lényege, hogy tematikusan az ökológiai gazdálkodással kapcsolatos kihívásokat, trendeket és megoldásokat tálalja a gazdálkodóknak. Az idei évben a szántóföldi növénytermesztés mellett az ökológiai gyümölcstermesztés és állattenyésztés is fontos szegmense lesz a programoknak. Újdonságként pedig az ökológiai vetőmagtermesztés kerül be, mely komoly perspektíva lehet a gazdálkodók számára – mondta megkeresésünkre Szólláth Tibor, a szervező Nemzeti Agrárgazdasági Kamara Hajdú-Bihar vármegyei szervezetének elnöke.  

A hajdúnánási Kendereskertben tartandó eseményen mintegy negyven kiállítóval; mezőgazdasági gép- és fajtabemutatókkal; valamint szakmai kerekasztal-beszélgetésekkel és előadásokkal várják az érdeklődőket. A konferenciák főbb témái között szerepelnek többek között a haza ökológiai vetőmagtermesztés akadályai, az ökológiai termékek hazai feldolgozási és kereskedelmi lehetőségei; a versenyképes biogyümölcs termesztés és a sikeres ökológiai állattenyésztés.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában