Egyház

2023.09.29. 13:33

Lezárult a Tiszántúli Református Egyházkerület táboroztatási programja

Hátrányos helyzetű gyerekek kapcsolódhattak ki több településen is.

Haon.hu

Lezárult a Tiszántúli Református Egyházkerület ifjúsági programsorozata, melynek révén közel 4500 hátrányos helyzetű gyermek táborozása vált lehetővé, tudatta a Haonnal az egyházkerület.

A program megvalósítására az egyházkerület csaknem 600 millió forint támogatást nyert.

A fejlesztés eredményeként a Tiszántúlon élő iskoláskorú (1-11. osztályos) gyermekek számára tudtak hatnapos, bentlakásos nyári táborozási lehetőséget nyújtani 2019-2023 között. Az Örökségünk tábor névre hallgató program keretében Debrecenben a Református Kollégium Internátusában, valamint Berekfürdőn, Beregdarócon és Tivadarban volt lehetőség táborok szervezésére.

A projekt jóvoltából megújultak a berekfürdői, beregdaróci és tivadari szálláshelyek. A négy helyszínen évente 1000-1200 fő, összesen 4431 fő iskoláskorú gyermek táboroztatása történt meg, akik különösen izgalmas szabadidős programokon vehettek részt. A résztvevő diákok jelentős része, több mint ezer fő hátrányos helyzetű és sajátos nevelési igényű tanuló volt.

A program lebonyolítása érdekében közel ötszáz önkéntes bevonása történt meg.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában