Segítségkérés

2023.09.23. 11:01

Felújításra szorul a debreceni Megtestesülés temploma

Haon.hu

Az egyházmegye is támogatja a felújítást, de önerőre is szükség van

Forrás: Google Maps

Adományokat várnak a Megtestesülés templom felújítására – olvasható a Debrecen-Nyíregyházi Egyházmegye honlapján. Mint írják, a felszentelése óta eltelt 23 évben a templomban és a plébániában található jónéhány gépészeti berendezés, burkolat és padozat elhasználódott, cserére szorul. A jó gazda gondossága szerint a napokban megvizsgáltatták az épületeket, megfontolva a szükségessé vált felújítási munkálatokat.

A szakértői vélemények figyelembevételével a közeljövőben felújítják a templom karzatának padozatát, az épületek vizesblokkjait és fűtési rendszerét, mellyel remény szerint már ezen a télen korszerű és energiatakarékos rendszerrel fűthetik a templomot és a plébániát is.

A Debrecen-Nyíregyházi Egyházmegye Püspöki Hivatala támogatja a munkálatok költségének jelentős részét, de bizonyos összegű önerős hozzájárulás is szükséges az egyházközség részéről.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában