Közlekedés

2023.09.08. 12:01

„Mint egy MiG–29-es a belső sávban” – necces helyzet a debreceni csomópontban

A gyalogosok egyik rémálma vált valóra az Egyetem sugárúton.

Haon.hu

Forrás: Illusztráció / MW-archív

Tanulságos, és egy nagyon fontos, ám gyakran elfelejtett KRESZ-szabályra rámutató poszt jelent meg még szerdán az egyik debreceni Facebook-csoportban. A bejegyzés szerzőjét az Egyetem Towernél érte kis híján baleset elmondása szerint, soraival pedig egyszerre üzent a neki elsőbbséget nem adó autósnak, valamint a biztonságos közlekedésre is szeretné felhívni mindenki figyelmét.

Ma az Egyetem Towerrel szemben lévő gyalogátkelőhelynél közlekedtél egy fehér színű fogalmam nincs milyen típusú személygépkocsival. Sajnos nem tudtam megnézni milyen kocsival voltál.  Mint egy Mig 29- es repülő olyan gyorsan haladtál a belső sávban. Nem zavartatva magad a külső sávban lefékező kocsisor mellett

– kezdte a posztot a gyalogos. Mint írta, a külső sávban közlekedők szívélyesen átengedték őt a gyalogátkelőn. „Ha nem vagyok elég figyelmes akkor te pont telibe kapsz a kocsiddal” – tette hozzá, megjegyezve, hogy tudja, annak van elsőbbsége, akinek azt megadják. Ő maga, mint azt egy kommentben leírta, nem lépett le az úttestre, hiába intett neki a megállt sorban az első sofőr.

„Posztom csak azért született meg mert nem az első eset ami megtörtént velem. Hibázunk mindannyian ! De jusson eszünkbe mikor sietünk valahová , hogy milyen sz.r a mentőket és a rendőrséget várni ! Mindenkinek balesetmentes közlekedést kívánok!” – zárta a üzenetét a gyalogos.

A poszt alatt több kommentelő is beemelte a képbe a kapcsolódó KRESZ-szabályt (pdf), ez pontosan így hangzik:

a párhuzamos közlekedésre alkalmas úttesten tilos kijelölt gyalogosátkelőhelyen és közvetlenül a kijelölt gyalogosátkelőhely előtt másik jármű mellett elhaladni.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában