Közlekedés

2023.09.05. 13:21

Ordítozás és káromkodás a Lilla Téri Általános Iskolánál a reggeli csúcsban – elege lett az egyik szülőnek

„Tolerancia, előzékenység, ember baráti szeretet mond valamit még?” – tette fel a kérdést a férfi, aki az egyik debreceni Facebook-csoportban kért nagyobb türelmet az autósoktól.

Haon.hu

Parkoló autók a debreceni Vág utcán, a Lilla Téri Általános Iskola előtt

Forrás: Google Street View

Ahogy ilyenkor az lenni szokott, az iskolakezdés miatt a debreceni utakon is érezhetően megnőtt a forgalom az utóbbi napokban, és bár a rendőrség idén is nagyon figyel az intézmények közvetlen környezetében, sajnos akadhatnak veszélyes szituációk, vagy akár csak apróbb nézeteltérések a sofőrök között ezeken a helyeken. A Debrecenben Hallottam nevű Facebook-csoportban hétfőn egy férfi intette kicsit nagyobb türelemre és odafigyelésre a gyerekeiket suliba szállító autósokat, bejegyzésére pedig százával érkeztek a kedvelések. 

A posztoló sorai elején leszögezte: nem vitát szeretne generálni, és KRESZ-oktatást sem akar tartani senkinek, észrevétele csupán általános.

Bárkinek, bármilyen nehéz is ezt tudomásul venni, de elkezdődött az iskola! Gyepüsor-Bartók Béla kereszteződés is katasztrófa sajnos ma reggeltől, nem csak a Vág utca! Ugyanis itt van a Lillatéri Ált. Isk. kisiskolája ahová leginkább, alsó osztályos gyerekek járnak! Tudom én, hogy reggel van, mindenki siet, meg satöbbi. De nem kell egymás édes...... jó ku...... ,és még sorolhatnám mit és kit, artikulátlan hangon, ordítva az autóból szidni, torka szakadtunkból úgy, hogy gyerekek vannak mindenütt!!!

– írta le kellemetlen élményét a szülő, aki a bejegyzésben azt is hozzátette, ebben a szituációban hirtelen nem tudott a meglepődött gyerekének mit válaszolni.

„Tolerancia, előzékenység, ember baráti szeretet mond valamit még? Viselkedjünk egy kicsit emberként ebben az amúgyis rohanó világban!” – zárta üzenetét a posztoló, szép napot kívánva mindenkinek.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában