Közlekedés

2023.08.26. 10:24

„Kedves kék skodás hölgy…” – üzentek a sofőrnek, aki a Kossuth utcán szabálytalankodott

A jelek szerint az egyirányúsítással gyűlt meg a baja.

Haon.hu

Forrás: illusztráció / Shutterstock

Lassan hat éve már, hogy egyirányúsították a debreceni Miklós és Szent Anna, valamint a Kossuth és Széchenyi utcákat a belvárosban, azonban még mindig akadnak olyan autósok, akik a jelzőtáblák ellenére tilosban járnak egy-egy szakaszon. Erre példa az a viszonylag friss eset is, amelyről a Debrecenben Hallottam nevű Facebook-csoportban jelent meg bejegyzés csütörtökön. A poszt szerzője egy Škoda sofőrjét próbálta figyelmeztetni, hogy valamit elnézett, amikor a Kossuth utcára hajtott, a szabálytalankodó tettére pedig a bejegyzés szerint dudálás volt a többi autós válasza. De álljon itt a teljes üzenet.

Kedves kék skodás hölgy, ha esetleg olvasod, és azóta is értetlenül állsz a történtek előtt:

Azért próbáltam mutogatni a felettem látható 4. behajtani tilos táblára ami mellett elmentél illetve a "BUSZ" feliratra a sávodban, hogy hátha feltűnik. Sőt, a veled szemben közlekedő autósok sem azért dudáltak rád, mert szép volt a kocsid színe, vagy mert türelmetlen nagyvárosi közlekedők, hanem azért mert rossz helyen, rossz sávban, rossz irányba mentél a Kossuth utcán.

Remélem bárhová is tartottál, épségben odaértél..

A poszt alatt többen is kommenteltek, volt, aki szerint nagy eséllyel nem idevalósi a sofőr, és talán GPS-szel közlekedett, amelyben még nincs benne a pár éve megváltozott közlekedési rend. Vagy amikor utoljára arra járt, még kétirányú forgalom volt – részletezte a hozzászóló, egyúttal kiemelve, hogy a forgalmi rendet a közlekedési táblák egyértelműen jelzik, amit biztosan nem figyelt.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában