Kösely Kupa

2023.08.04. 21:37

Nem tudta elverni az eső sem a parádés lovas felvonulást Szoboszlón – fotókkal

Az időjárás a 42. Kösely Kupa pénteki megnyitóját sem kímélte.

Kiss Dóra

Czeglédi Gyula polgármester is részt vett a felvonuláson

Forrás: Tóth Imre

Hiába készülődtek a mazsorettesek és a fúvósok Hajdúszoboszló főutcáján a 18 órára tervezett megnyitóra, várniuk kellett. Lecsapott az eső, egy ideig az is kérdéses volt, megtartják-e a megnyitóval kiegészített parádés felvonulást még ezen az estén. Hosszas várakozás után Czeglédi Gyula polgármester állt mikrofon mögé, hogy köszöntse azokat, akik az időjárás viszontagságai ellenére is kitartottak.

Czeglédi Gyula polgármester
Forrás: Tóth Imre

A fürdőváros polgármestere beszédében a hagyományokra hívta fel a figyelmet. – A magyar embernek a lóval való élet, a ló szeretete az életének része volt, nemcsak a honfoglaló magyarok, hanem az elődeink is, akik a sztyeppéken vándoroltak, szerves együttlétben élték az életüket a lovakkal. A mi hajdú őseink is így tettek, ez az érzés benne van valamennyi hajdúszoboszlói emberben, hiszen ne felejtsük el, hogy Bocskai István az elit hadseregét, a 700 lovashajdút idetelepítette Hajdúszoboszlóra – idézte fel. A mának üzenve a környezetszennyezésről beszélt. Mint mondta, ez a verseny jó alkalom arra, hogy a 21. század emberét visszavigye a természet közelébe. Reményét fejezte ki aziránt, hogy minél több fiatal kedvet kap valamilyen lovassporthoz.

Bodó Sándor országgyűlési képviselő
Forrás: Tóth Imre

Bodó Sándor országgyűlési képviselő úgy fogalmazott, Hajdúszoboszló kulturális, szabadidős élete példaértékű, olyan rendezvények, eseménysorozatok vannak, melyek méltán viszik hírét a városnak, ennek jeles állomása a lovaskupa is.

A felvonulás végül nem maradt el, lovasok, csikósok, fogathajtók, mazsorettesek, néptáncosok és zeneszó kíséretében a menet elért a repülőtérre, ahol a péntek estét a Follow the flow koncertje zárja, szombaton és vasárnap pedig a 42. Kösely Kupa zajlik.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában