Figyelem!

2023.07.14. 13:11

Mutatjuk, mikor várható légi szúnyoggyérítés Debrecenben

Haon.hu

Esős, szeles időjárás esetén július 19-én és 20-án várható a gyérítés, ugyanebben az időben

Légi úton történő szúnyoggyérítést végeznek majd Debrecenben a tervek szerint július 17-én és 18-án az alkonyati órákban – tudatta az önkormányzat pénteki közlésében.

A gyérítéshez a Deltasect Plus 1,2 ULV szúnyogirtó szert alkalmazzák. A készítmény a kijuttatott csekély mennyiségben (0,6 liter/hektár) kizárólag az érzékenyebb rovarokat pusztítja el, melegvérű állatokra, emberre nem veszélyes, hatóanyaga néhány óra alatt lebomlik. A folyamat időpontjában a szabadban tárolt gyermekjátékok, élelmiszerek, evőeszközök, a szabadban szárított ruhák összegyűjtése vagy letakarása javasolt, csakúgy, mint az ablakok, ajtók zárva tartása és a külső levegőt bejuttató mesterséges szellőztető berendezések kikapcsolása a kezelés idejére és az azt követő egy órában. A kezelt területen termő zöldségeket, gyümölcsöket fogyasztás vagy feldolgozás előtt ajánlott megmosni.

Az érintett területek a következők: Kismacs, Nagymacs, Ondód, a Nagysándor-telep északi része, Biczó István kert, a Füredi út – Nyíl utca – Rakovszky Dániel utca – Hajnal utca – Wesselényi utca – Erzsébet utca – Nyugati utca – Pesti utca –Böszörményi utca által körülfogott terület. Továbbá Ungvárikert, Nagycsere, Haláp, Husztikert, Júliatelep, Gáspár György-kert, Szepes, Bayk András-kert északi része, Mészáros Gergely-kert, a Lencztelep déli része, Bellegelőkert, Apafa, Szikigyakor, Pallag, Dombostanya és Bánk.

Az eredményes védekezésben az önkormányzat számít az állampolgárok együttműködésére is, a kertekben kialakuló tenyészőhelyek száma ugyanis a lakosság által csökkenthető. A rovarok elleni védekezés leghatékonyabb eszköze az esővízgyűjtő hordók és kerti medencék lefedése, valamint a kertek karbantartása, a rendszeres fűnyírás és kaszálás. Ezeket a hatékonyság növelése érdekében érdemes alkalmazni.

Esős, szeles időjárás esetén július 19-én és 20-án várható a gyérítés, ugyanebben az időben.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában