Méltó elismerés

2023.06.19. 17:09

A pedagógusok odaadását és a diákok szorgalmát ünnepelték a Kodályban – fotókkal

A rendezvényen példaértékű életutakat és tehetségeket is díjaztak

Forrás: Kiss Annamarie

Pedagógusnapi ünnepséget tartott a Debreceni Tankerületi Központ hétfőn délután a Kodály Zoltán Zeneművészeti Szakgimnázium és Zeneiskola Kodály-termében. A rendezvényen átadták a Nemzedékek Jövőjéért Díjat, valamint a Kiválóság Díjakat is. Az eseményen tiszteletét tette Papp László polgármester is.

A Nemzedékek Jövőjéért díjjal olyan szakemberek munkáját, hozzáállását ismerjük el, akik hivatásukat magas szinten, hittel, szívvel-lélekkel végzik. Kiválóság Díjjal jutalmazzuk azon diákok szorgalmát, akik igyekezetükkel, teljesítményükkel kimagasló tanulmányi eredményt értek el

 – mondta köszöntőjében Vántus András Istvánné. A Debreceni Tankerületi Központ szakmai vezetője hozzátette, idáig a központ 21 főt részesített Nemzedékek Jövőjéért Díjban, és 126 diák kapott Kiválóság Díjat. A vezető örömét fejezte ki, hogy a tankerület bővelkedik hiteles és elhivatott szakemberekben, lelkes tehetségekben.

Vántus András Istvánné
Vántus András Istvánné
Forrás: Kiss Annamarie

– Pedagógusnak lenni hatalmas felelősség, ám hatalmas és gyönyörű kihívás is. A pedagógusok munkájának, a gyermekek életében betöltött szerepének az értéke felbecsülhetetlen – vallja. Vántus András Istvánné szerint köszönet illeti a tanárokat munkájukért, mellyel kibontakoztatják a gyermekek tehetségét, segítve sikeres felnőtté válásukat.

Az ünnepség további részében a Nemzedékek Jövőjéért Díjban részesült szakemberek mondtak rövid beszédet.

Erdős Mónika, a Hajdú-Bihar Vármegyei Pedagógiai Szakszolgálat gyógypedagógusa munkatársainak köszönte meg a támogatást, valamint azon szülőknek fejezte ki háláját, akik sérült gyermekeiket rábízták, hogy a fejlődés útjára juttathassa őket.

Erdős Mónika
Erdős Mónika
Forrás: Kiss Annamarie

Kovács Anikó Gyöngyi, a Debreceni Bárczi Gusztáv Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézmény igazgatója meghatónak nevezte, hogy a tankerület méltónak találta a díjra. Mint mondta, 33 éves gyógypedagógusi múltja alatt minden percet a sérült gyermekek fejlesztésével töltött.

Kovács Anikó Gyöngyi
Kovács Anikó Gyöngyi
Forrás: Kiss Annamarie

Pappné Gyulai Katalin, a Tehetséges Debreceni Fiatalokért Közalapítvány kuratóriumának elnöke büszkeségnek nevezte, hogy azon díjazottak közé tartozhat, akik nyomot hagytak Debrecen köznevelésében. Mint a tankerületi központ korábbi vezetője, elmondta, a központ sikeressége a közösség és a csapat erejében keresendő. Hangsúlyozta, a szakmai múlt, melyet maga mögött tudhat, társak, segítők nélkül nem működhetett volna.

Pappné Gyulai Katalin
Forrás: Kiss Annamarie

Szabóné Kiss Ildikó, a Tóth Árpád Gimnázium igazgatóhelyettese örömmel és a megbecsültség érzésével vette át az elismerést. Úgy véli, a visszajelzés és a megerősítés mindenki életében nagyon fontos. Különösen akkor, ha valaki a pályája végéhez ér, ugyanis hozzátette, augusztustól már nem dolgozik pedagógusként.

Szabóné Kiss Ildikó
Szabóné Kiss Ildikó
Forrás: Kiss Annamarie

Az elismerések után a Kiválóság Díjakat adták át azon középiskolás diákok számára, akik az országos tanulmányi versenyeken az első három helyezés valamelyikét érték el. A díj az eredmény mellett a kitartást és a szorgalmas tanulás által megtérült tudást is jutalmazta.

HL

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában