Oktatás

2022.06.14. 19:03

A tudás viszi előre a világot: pedagógusnapi díjakat adtak át a cívisvárosban

Kitartó munkáéért járó elismerést vettek át Debrecen kiváló pedagógusai és diákjai.

Forrás: Kiss Annamarie

Díjátadó ünnepséget rendezett a pedagógusnap alkalmából a Debreceni Tankerületi Központ a Kodály Zoltán Zeneművészeti Szakgimnázium és Zeneiskola- Alapfokú Művészeti Iskola Kodály-termében kedden délután. A rendezvényen kiosztották a pedagógusok és közéleti személyek kimagasló szakmai munkájáért járó Nemzedékek Jövőjéért Díjakat, valamint a példamutató teljesítményt nyújtó diákok számára a Kiválóság Díjakat is.

– Ha rangsorolni kellene azokat az erőforrásokat, amelyek a világot előre viszik, nem az olajat, a földgázt és az elektromos energiát, hanem mindenképp az elmét helyezném első helyre. Debrecenben 1538-ban a Református Kollégium megalapításával egy olyan fejlődési irány vette kezdetét, amely nem ezekben az anyagi javakban bízott, nem a fegyverekre és várfalakra helyezte a hangsúlyt, hanem egy szellemi erőtér kiépítésében látta a jövőt – mondta Papp László. A polgármestert szavai szerint abban, hogy Debrecent az egyik legsikeresebb városként tartják számon, rendkívüli szerepe van a tanítóknak, valamint a kitűnő képességgel és tudással rendelkező diákoknak. Egyúttal reményét fejezte ki, hogy a tanítványok tanulmányaik végeztével Debrecenben látják meg a jövőjüket, emelve ezzel a város színvonalát.

A Nemzedékek Jövőjéért Díjat Vargáné Szabadka Tünde, a Kós Károly Művészeti Szakgimnázium, Technikum és Kollégium intézményvezetője, Oláhné Gergely Mária, a Debreceni Kinizsi Pál Általános Iskola intézményvezető-helyettese, Czellér András, a Lilla Téri Általános Iskola intézményvezetője, valamint Sári Péter Attiláné, a Hajdú-Bihar Megyei Pedagógiai Szakszolgálat főigazgató-helyettese vehette át. Közéleti személyként a közoktatást segítő 24 évnyi munkájáért a Tankerületi Központ Papp László polgármestert részesítette elismerésben.

HL

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában