Fenntarthatósági díj

2023.04.20. 15:46

Rangos városi elismerést kapott három debreceni oktatási intézmény

A környezetvédelem területén is jó példával jár élen két debreceni iskola és egy óvoda.

Balázs Ákos (balról jobbra), Vargáné Szabadka Gyöngyi, Tikász Katalin, Ádámszki Gáborné és Papp László az eseményen

Forrás: Kiss Annamarie

Idén is odaítélték Debrecen önkormányzatának Fenntartható Debrecen Díjait; Papp László polgármester és Balázs Ákos alpolgármester ünnepélyes keretek között csütörtökön a Debreceni Ady Endre Gimnáziumnak, a Homokkerti Pitypang Óvodának, és a Kós Károly Művészeti Szakgimnázium Technikum és Kollégiumnak adta át az elismerést utóbbi botanikus kertjében.

Debrecen Ádámszki Gáborné haon
Ádámszki Gáborné, a Homokkerti Pitypang Óvoda intézményvezetője vetet át a díjat
Forrás: Kiss Annamarie

Fantasztikus élmény megtapasztalni, hogy Debrecennek vannak valóban olyan intézményei, amelyek ilyen formában is közvetlenül, saját területükön tudnak a fenntarthatóság érdekében tevékenységet folytatni

 – fogalmazott Papp László. Hozzátette: Maga a díj 2019-ben indult útjára; a 2010-es évek végétől kezdődően erősen jellemzi Debrecent a fejlődés, amellyel párhuzamosan fontos gondolkodi a város fenntarthatóságáról, környezetvédelméről. Mint a polgármester elmondta, a díjat eddig jellemzően vállalatok, gazdasági szereplők kapták meg, és most örömére szolgál, hogy van lehetőség elismerni három oktatási intézmény ezen területen kifejtett tevékenységét is. – Mindhárom intézmény a saját nevelési, pedagógiai programjába beépíti a környezet tiszteletének a gondolatiságát, a környezetvédelmi szempontoknak az érvényre juttatását: nagyon fontos feladatot látnak el ezen a területen – emelte ki.

Debrecen Tikász Katalin haon
Tikász Katalin, a Debreceni Ady Endre Gimnázium intézményvezető-helyettese vette át a díjat
Forrás: Kiss Annamarie

– Igyekszünk a magunk eszközeivel támogatni az intézményekben folyó munkákat – mondta Balázs Ákos. 

Mint kifejtette, egyrészt a díjnak köszönhetően szemléletet is tudnak formálni, másrészt pedig konkrét intézkedésekkel képesek motiválni a cégeket, vállalkozásokat, intézményeket és munkaközösségeket.

 – Különösen fontos a szemléletformálás esetében az oktatási intézményeknek a jelenléte, hiszen hol, ha nem itt tudjuk ezt legjobban, leghamarabb elkezdeni a gyermekeinknél – fűzte hozzá.

A díjat a Debreceni Ady Endre Gimnázium intézményvezető-helyettese, Tikász Katalin; a Homokkerti Pitypang Óvoda intézményvezetője, Ádámszki Gáborné, valamint a Kós Károly Művészeti Szakgimnázium és Kollégium vezetője, Vargáné Szabadka Gyöngyi vette át.

NE

Debrecen Vargáné Szabadka Gyöngyi haon
Vargáné Szabadka Gyöngyi, a Kós Károly Művészeti Szakgimnázium és Kollégium vezetője vette át a díjat
Forrás: Kiss Annamarie

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában