Utolsó ülés

2022.12.15. 10:26

A Sensirion nyerte a Fenntartható Debrecen Nagydíjat

Díjátadóval és új képviselő eskütételével kezdődött Debrecen közgyűlése.

Forrás: Kiss Annamarie

Idei utolsó ülését tartja csütörtökön a Debrecen Megyei Jogú Város Önkormányzata. A napirendi pontok tárgyalását megelőzően új képviselői tag és új bizottsági nem képviselő tag tették le esküiket, továbbá a városvezetés átadta a Fenntartható Debrecen Nagydíjat. 

A fenntartható Debrecen Díjat 2019-ben alapított a város önkormányzata. Az elismerés célja többek között a város épített és természetes környezetének megóvása és fejlesztése; a környezettudatos szemlélet kialakítására törekvő, ebben kiemelkedő értékű munkát végző, a környezettudatos működést és a fenntarthatóságot szem előtt tartó gazdálkodó szervezetek elismerése. 2019 és 2021 között hét gazdálkodó nyerte el ezt a presztízsértékkel bíró díjat. 2022-ben a közgyűlés új koncepciót dolgozott ki a pályázatról. 

A Fenntartható Debrecen Nagydíjat az adott év pályázói közül a legtöbb pontot elért vállalkozás érdemelheti ki. Ennek alapján az idei nagydíjas a Sensirion Hungary Kft. lett. A svájci székhelyű anyavállalat 2021-ben nyitotta meg a debreceni üzemét, mint az anyaországon kívüli első európai gyárát. Az épület az energetikai fejlesztéseinek köszönhetően a fosszilis energiafelhasználást mellőzni tudja. Az elektromos energiájuk egy részét helyben, napelemrendszerrel tudják előállítani. Mintegy tizenegyezer négyzetméter zöld területet alakítottak, és a díszfák mellett gyümölcsfákat is ültettek. 

Forrás: Kiss Annamarie

A közgyűlés folytatásában letette képviselői esküjét a Civil Fórumos Illés-Rácz Mariann, aki Illyés János lemondását követően, listáról került a testületbe, továbbá Illyés János is letette esküjét, mint a Környezetvédelmi és Városfejlesztési Bizottság nem képviselő tagja. 

BS

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában