Közlekedés

2023.02.26. 08:30

Eldőlt, megállhatnak-e a Debrecen-Tócóskerti Görögkatolikus templom parkolójában a Derék utcai lakók

Az egyházmegye nyitott a lakók megoldási ötleteire – mondta Jaczkó Dániel parókus.

Parkolóhelyek vannak kerítésen kívül és belül

Forrás: Czinege Melinda

A közösségi médiában hosszas értekezés zajlott a közelmúltban arról, hogy bár a tócóskerti lakók többsége örvendetesnek tartja az új görögkatolikus templomot, annak kialakítása miatt nehezebbé vált az egyébként sem egyszerű parkolás a Derék utcai szervizúton. A templom bejáratának kialakításával négy közösségi parkolóhelyet szüntettek meg, s bár a templom kerítésén belül van 10 darab beállási lehetőség az autók számára, magánterület révén azokat a tócóskerti lakók nem használhatják.

A Hajdú Online megkereste az egyházmegyét, a tócóskertiek azon felvetésével kapcsolatban, miszerint hétköznaponként engedélyezhetnék a templom parkolóit. 

A görögkatolikus közösség érti a tócóskertiek problémáját, éppen ezért a február 23-án tartott testületi ülésünkön felvettük a napirendi pontok közé, s végül az a döntés született, hogy a legjobb szándékunk ellenére sem tudjuk biztosítani számukra a parkolási lehetőséget 

– nyilatkozta portálunknak Jaczkó Dániel. A parókus elmondta, egyelőre nem látnak észszerű megoldást arra vonatkozóan, hogy ha engedélyeznék a megállást, miként lehetne biztosítani a szertartásaikra, illetve közösségi programjaikra érkezők számára a parkolást. – Megesett, hogy nyitva hagytuk a kaput, s a lakók ott felejtették autójukat, ami miatt vasárnap épp a híveink nem tudtak megállni – mondta Jaczkó Dániel.

Arra a kérdésre, hogy az istenházába érkezők minden esetben csak az egyház parkolóját használják-e, közölte: közösségük tagjai számára rendszeresen jelzi, hogy a magánparkolóba álljanak, s úgy látja, ezt be is tartják. 

A parókus hangsúlyozta: nyitottak a lakóközösséggel való kommunikációra. – Amennyiben megkeresnek minket azzal kapcsolatban, hogy milyen megoldási ötleteik vannak, állunk rendelkezésükre – fűzte hozzá.

PTZ

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában