Támogatás

2023.01.24. 17:49

Speciális betegágyat kapott a józsai Kungler Meike, aki Rett-szindrómában szenved

Kungler Meike szülei megható sorokkal köszönték meg Csapó Regina szüleinek a támogatást.

Meikét rendszeresen kell tornára vinni

Forrás: Kungler Mónika-archív

A szeptemberben agydaganat miatt elhunyt Csapó Regina szülei speciális betegágyat ajánlottak fel a józsai Kungler Meike számára, aki Rett-szindrómában szenved. Sokan ismerjük Meike történetét, akit epilepsziás rohamok miatt novemberben kórházba szállítottak. Igaz, az ünnepeket otthon töltötte, és jelenleg is az édesanyja oltalma alatt áll, viszont magát az epilepsziát a meglévő betegsége mellé diagnosztizálták.

„Nem volt még alkalmunk, de talán kellő idő telt el. Megkésve, de annál nagyobb hálával, emlékkel és szeretettel, bárcsak ne ilyen úton-módon, de szeretnénk köszönetünket kifejezni Csapó Regina családjának. Sokan tudják, kislányunk Rett-szindrómában szenved, sajnos ideje nagy részét ágyban tölti, továbbra sem tud egyelőre ülni, csak fekszik. A növekedése viszont szépen alakul, de a kicsi rácsos ágy már kicsi volt számára. Ezúton szeretnénk megköszönni, hogy a Csapó Regina megsegítésére összegyűlt alapból, a Csoda Csoport Alapítvány által, a tavaly májusában vásárolt elektromos betegágyat Regike szülei – kislányuk hosszú, küzdelmes távozását követően – Meike részére felajánlották. Tiszteletünket és hálánkat szeretnénk kifejezni Tibinek és Krisztinek, hogy kislányuk elvesztése után is azon voltak, hogy a mi beteg kislányunknak segítsenek.

 – osztotta meg a Kungler család a Csoda Csoport Facebook-csoportban.

Kungler Meike Mia gyógyíthatatlan betegséggel küzd
Kungler Meike Mia gyógyíthatatlan betegséggel küzd
Fotós: Kiss Annamarie

Kungler Mónika, Meike édesanyja a Haon érdeklődésére elmondta, kislányuk állapota stagnál, viszont az ünnepi időszak miatt sok torna kimaradt, ami miatt fizikálisan rosszabbul van, mint általában szokott. – Szedi az epilepsziára felírt gyógyszert, aminek hatására az ínye és a fogai iszonyatosan fájnak. Mindenféle túlzás nélkül mondom: az elmúlt négy hónapban négy éjszakát tudott átaludni Meike – jegyezte meg. Hozzátette, őket és Regina szüleit sajnos a két kislány betegsége hozta össze. Tartották egymásban a lelket, nagyon kedvelik egymást, mondhatni baráti viszony alakult ki közöttük.

Mindenféle segítséget elfogadunk, mert óriási szükségünk van az emberek támogatására. Nem tudjuk, mit hoz a holnap, csak reménykedni tudunk. Nagyon fáj, amikor azt látjuk, hogy a kislányunk szenved, tényleg csak bízni tudunk egy szebb holnapban – fogalmazott. 

NE

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában