Kritikus állapotban

2022.11.15. 15:20

Kórházba került Kungler Meike Mia, a Rett-szindrómával küzdő józsai kislány

Epilepsziás rohamokat kapott a múlt héten, a szülők nagyon megijedtek, további vizsgálatok várnak rá.

Forrás: Kungler László-archív

Jelenleg a debreceni Klinikán fekszik Kungler Meike Mia, akinek az állapotáról az utóbbi időben többször hírt adtunk.

Otthonában látogattuk meg a nyár közepén, akkor hosszasan beszélgettünk a szülőkkel, akik megosztották velünk, hogy minden segítségre szükségük van. A kislány 0–24 órás felügyeletet igényel, tavaly május óta jár folyamatosan fejlesztésekre, ami nagyon messze van: Solymárra kell vinni egy hétre, és ilyenkor az egész családnak mennie kell. Sajnos az elmúlt időszakban romlott az állapota, ami miatt három terápiás hét is kimaradt.

– Nem tudjuk, mi okozza az epilepsziás rohamokat, de nagyon félünk, mivel ilyet még soha nem tapasztaltunk. A feleségem bent van a kórházban Mimóval, csak bizakodni tudunk. Nagyon nehéz, és félek is egy kicsit – fogalmazott a Haon érdeklődésére Kungler László, Meike édesapja.

Forrás: Kungler László-archív

„Ma már a kórházból jelentkezünk. Az elmúlt hét aggódással telt, de ez még most sem lankad. A múlt heti éjjelek sem voltak olyan pihentetőek, a család és Meike számára sem. Rengeteg vizsgálaton vagyunk túl, és a további napokban is erre számíthatunk. Sajnos a doktornő már közölte, hogy kislányunk állapota hatalmasat romlott a korábbiakhoz képest. Előfordulhat, hogy gyógyszeres kezeléshez kell folyamodni. Nem tudjuk, meddig kell bent lennünk a kórházban, csak bizakodni tudunk.” – osztotta meg a család a Meike Szebb Jövője Facebook-csoportban.

NE

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában