Városi közgyűlés

2022.11.17. 10:25

Emelkednek a debreceni önkormányzati bérlakásban élők kiadásai

Ismét elérhetővé válik a Thomas Mann utca 45. szám alatti Nyugdíjasház által kínált bérleti konstrukció is

Forrás: Kiss Annamarie

Megszavazta a debreceni városi képviselő-testület csütörtökön, hogy az önkormányzati lakásokban élők 2023. január 1-től – külön szolgáltatási díjként – fizessék a társasházak közös költségét, a közös képviselet, a közös használatú helyiségek közüzemi szolgáltatási díjait, a takarítás díját, a lift fenntartásával kapcsolatos díjakat, továbbá a síktalanítás, kertápolás és a lomtalanítás, valamint a bérlő helyett elvégzett karbantartási, felújítási kiadásokat, valamint a hulladékgazdálkodási közszolgáltatás díjat is. 

Emellett ismét elérhetővé válik a Thomas Mann utca 45. szám alatti Nyugdíjasház által kínált bérleti konstrukció is, egyszeri 4 millió 275 ezer forintért. Az önkormányzat 2023. december 31. napjáig – különböző feltételekhez kötve – meghosszabbítja azokat az ez év vége előtt lejáró bérleti szerződéseket, amelyek a szerződés megkötésétől számított 10 év elteltére tekintettel ismételten már nem lennének meghosszabbíthatók, továbbá 5 év határozott időtartammal meghosszabbítja azokat az első alkalommal lejáró bérleti szerződéseket, melyek a bérlőnek a 60 napon túli bérleti díj tartozása miatt nem lennének meghosszabbíthatók.

SZT

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában