Városi közgyűlés

2022.11.17. 11:04

Emelkednek Debrecenben a parkolási díjak, pénzért tankolhatnak a zöld rendszámos kocsik

Emelkednek a parkolási díjak, újabb területeket vonnak be a díjfizetési zónába, továbbá megszűnik a zöld rendszámú autók ingyenes parkolása Debrecenben – így döntött a városi képviselő-testület a csütörtöki közgyűlésén.

Illusztráció, MW-archív

Jövő év január elsejétől – a DV Parking Kft. javaslatára – a díjfizetési övezetbe vonják az Eötvös utcának a Rákóczi utca és Maróthi György utca közötti szakaszát; a Pereces, Ötmalom, Domb és a Monti ezredes utcákat, valamint a Serház utca és a Füredi út felőli zsákparkoló területét. A következő év elején emelkednek a parkolódíjak: az I. zónában 540 forintra, a II. zónában 400 forintra, míg a III. zónában 180 forintra változnak az óradíjak. Mindezekkel párhuzamosan a jegyek és bérletek mintegy 15 százalékkal drágulnak.

A parkolási díj emelésén túl a felszíni parkoló automatákban és a mélygarázsokban, parkolóházakban használatos chipkártya elvesztése, illetve használójánál történő meghibásodása, vagy megrongálódása esetén nettó 2500 forintról nettó 5 ezer forintra emelkedik a csere díja. A mélygarázsokban és parkolóházakban a parkolókártya elvesztése esetén fizetendő pótdíj 5 ezer forintra nő.

Megszűnik a zöld rendszámmal rendelkező gépjárművek azon kedvezménye, hogy a várakozóhelyeket, valamint az önkormányzati elektromos töltőállomásokat díj megfizetése nélkül használhatják. Ezen 9 töltőállomás a DV Parking hasznosításába kerül, a használati díjait a cég határozza meg majd.

SZT

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában