Videóval

2022.06.08. 10:21

Szinte rá sem lehet ismerni a Petőfi térre – Nézze meg, hogy áll most a munka!

Több fontos változás is életbe lépett hétfőn.

Már tavaly év vége óta tart az az átalakítási folyamat, melynek végén többek között grillpavilonnal, építészettörténeti tanösvénnyel és egy tóval is bővül Debrecen egyik legfontosabb érkezési pontja. Mint ismert, a Petőfi teret csaknem 900 millió forintból, európai uniós támogatással alakítják át teljesen (ebben az összegben viszont nincs benne a grillpavilon kiépítése, arra külön közbeszerzést írt ki az önkormányzat), a munkálatoknak pedig most hétfőn már a második ütemét kezdték el, amely egészen szeptember közepéig tart.

Ez persze forgalomkorlátozással is jár: ahogy arra a polgármesteri hivatal múlt pénteken figyelmeztette az autósokat, a Petőfi tér 16/A előtti szervizút „zsák” részét lezárták, mint ahogy az Iparkamara utca Petőfi tér felőli végét is. Az Iparkamara utcát csak a Varga utca felől lehet megközelíteni, illetve kihajtani is csak arra tudnak a sofőrök. A gördülékenyebb közlekedésért kétirányúsítják a forgalmat, az ehhez szükséges megállási tilalommal is számolnia kell annak, akinek arrafelé van dolga.

A változásokról segítségképpen egy térképet is közölt a polgármesteri hivatal.

Forrás: városháza

A munkálatok hétfői ottjártunkkor már javában zajlottak, nézzen szét, hogy néz ki most a tér!

A kivitelezőnek egyébként tíz hónapja van a munkálatokra, így ősszel már a megújult téren sétálhatnak a debreceniek, és a Nagyállomásról kilépők is frissebb, modernebb környezetbe érkezhetnek.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában