Fejlesztés

2022.06.03. 13:38

Kezdődik a Petőfi tér átépítésének második üteme

Forgalomkorlátozásra kell számítani.

Forrás: Napló-archív

A Zöld város program részeként történik a Petőfi tér átalakítása, amely 17 ezer négyzetméteren, azaz teljes egészében megújul. A forgalomkorlátozással járó kivitelezési munkák első üteme februárban kezdődött, a második ütem június 7-től szeptember közepéig tart.

A munkálatok ideje alatt lezárnak járműforgalmat lebonyolító útszakaszokat, parkolókat, s megváltozik a forgalmi rend a környező utcákban. A lakóházak és üzletek előtti járdaszakaszok – a munkaterülettől kordonnal elválasztva – a gyalogosok számára és az üzletek feltöltése érdekében folyamatosan használhatóak lesznek.

Forrás: városháza

A II. ütem kivitelezési munkáinak ideje alatt a Petőfi tér 16/A előtti szervizút „zsák” részét lezárják. Az Iparkamara utca Petőfi tér felőli végét ugyancsak lezárják, az utcába történő be- és kihajtás a Varga utca irányából történhet. A kétirányú forgalom biztosítása érdekében az utcában megállási tilalom lép majd életbe. A Petőfi téri üzletek részére az Iparkamara utca végén rakodóterületet jelölnek ki. A kivitelezés ideje alatt a járművezetők parkolás céljából a Varga utcában, a Petőfi téri szervizútnak a Holló János utca és Iparkamara utca közötti szakaszán, valamint a Piac utcának a Holló János utca és a Wesselényi utca közötti szakaszán kijelölt várakozóhelyeket vehetik igénybe. Június 20-tól a Petőfi téri buszmegálló is újra használható lesz a gyalogosok számára.

Kérik a járművezetőket, hogy ne megszokásból, hanem az ideiglenes forgalmi rend jelzéseinek megfelelően közlekedjenek!

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában