Visszatekintő

2022.01.14. 11:11

Hoteltűz, dandárünnep és Civaqua: ezt hozta 2021 utolsó negyedéve

Sűrűre sikeredett az év vége, melynek utolsó napján egyet kértünk: egy járványmentes új esztendőt!

Kigyulladt a nyíradonyi Borostyán Med Hotel tetőszerkezete | Forrás: Napló-archív

Nemcsak az időjárás lett zordabb 2021 utolsó negyedévének kezdetén, hanem a megszokott hétköznapi légkör is megváltozott. A koronavírus-járvány negyedik hullámának előszele kopogtatott, ennek ellenére volt minek örülnünk. Október elején bejelentették, a Mercure Hotel már 2022 nyarán megnyílhat Debrecenben, amely munkahelyteremtő, hiánypótló, egyben gazdaságilag is megtérülő szálloda lehet. Színes és hasznos fejlesztésekkel gyarapszik a cívisváros, ugyanis októberben kihirdették a Civaqua ötletpályázat legjobbjait: a jövőben kilátó, szaunaház, vízimalom és kondipark is lesz a Civaqua részeként. Megyénket hideg zuhanyként érte a hír: hatalmas tűz ütött ki a nyíradonyi Borostyán Med Hotelben. Az épület tetőszerkezete teljes terjedelmében égett, az ott lévőknek azonnal el kellett hagyniuk a szállodát, szerencsére nem sérült meg senki.


Október végén szigorításokat jelentett be a kormány, amelyek mostanáig meghatározzák a mindennapjainkat. Cégek és vállalkozások jogot kaptak arra, hogy a védőoltást előírják az alkalmazottaik számára. A közösségi közlekedési eszközökön november 1-től kötelezően maszkot kell viselni, az egészségügyi intézmények esetében látogatási tilalmat rendeltek el. A maszkviselés szabályai később szigorodtak: november 20-tól a legtöbb zárt térben hordani kell. „Szárnyra kaptak” a katonák Debrecen főterén: nagyszabású rendezvénysorozattal ünnepelte megalakulásának 70. évfordulóját az MH 5. Bocskai István Lövészdandár.

Rendezvényekkel jubilált a Bocskai-dandár | Forrás: Napló-archív

Sajnos, ahogyan az a ködösebb időszakban lenni szokott, a balesetek száma megyénkben is megemelkedett, számtalan balesethez siettek a rendőrök, tűzoltók és a mentőápolók.


A koraszülöttek világnapja alkalmából lila fénybe borult több épületkomplexum, köztük a Debreceni Egyetem főépülete.

A koraszülöttek világnapja alkalmából lila fénybe borult több épületkomplexum, köztük a Debreceni Egyetem főépülete | Forrás: Napló-archív

Advent első vasárnapján felgyúltak az ünnep fényei Debrecenben, és ahogyan egyre több égő világította meg a belvárost, úgy nőtt szívünkben a remény. Év végén elkezdték a Petőfi tér megújítását, amelynek legfőbb célja, hogy élettel teljen meg a terület. 

 

NE 

Rendezvényekkel jubilált a Bocskai-dandár
Fotó: Napló-archív/C. M.

Elkezdődött a Petőfi tér régen esedékes átépítése 
Fotó: Napló-archív/C. M.

Novembertől ismét kötelezővé vált a maszkviselés
Fotó: Napló-archív/K. A.

Kigyulladt a nyíradonyi Borostyán Med Hotel tetőszerkezete 
Fotó: Napló-archív/K. A.

December közepén megérkezett a hó 
Fotó: Napló-archív/C. M.

Felgyúltak advent fényei november utolsó vasárnapján Debrecenben 
Fotó: Napló-archív/C. M.

A télies időben több baleset volt megyénkben 
Fotó: Napló-archív/T. I.

A koraszülöttek világnapja alkalmából lila fénybe borult több épületkomplexum, köztük a Debreceni Egyetem főépülete
Fotó: Napló-archív/M. P.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában