Visszatekintő

2022.01.13. 10:23

Sokat hozott, de vett is el

Tavaly július és szeptember között felemelő és elkeserítő pillanatokban sem volt hiány Debrecenben.

A pandémia miatti kihagyás után a tavaly ismét megrendezett Campus Fesztivál az év bulija volt Forrás: Napló-archív

Felszabadultan indult 2021 júliusa, elértük ugyanis az öt és fél milliós oltottsági szintet. A szociális és egészségügyi intézmények kivételével elhagyhattuk a maszkokat, és szabadon vághattunk bele a nyárközépi vakációzásba. Az enyhítésekkel járó kikapcsolódási lehetőségek és a klasszikus strandidő ellenére nem telt felhőtlenül ez az időszak sem.

Rég nem látott természeti és anyagi kárt okozott a jégeső, ami Debrecenen kívül több hajdú-bihari településen végigsöpört, nem kímélve ingóságot és ingatlant, haszon- és kedvtelésből tartott állatot.

Forrás: Napló-archív

A benzin drágulása a Campus Fesztivál látogatottságához hasonlóan csúcsot döntött, az előbbi 500 forintos literenkénti ára, utóbbi a 90 ezres látogatottsága miatt került az újságok címlapjára. Az augusztus kétségtelenül az ünnepek hava volt az óévben. Debrecen többnapos programsorozattal emlékezett Szent II. János Pál harminc évvel ezelőtti cívisvárosi látogatására, majd megkezdődött a karneváli hét.

Államalapításunk napja alkalmából a város ünnepi közgyűlésén Mecénás díjat, díszpolgári címet és Pro Urbe díjakat vehettek át Debrecen jelességei.

Fekete Károly díszpolgári címet kapott Forrás: Napló-archív

A nyár utolsó napjaiban bontották ki szarkofágjából a Déri Múzeum egyik múmiáját, a látványos régészeti művelet sokak érdeklődését keltette fel, vélhetően azokét a diákokét is, akik egykedvűen készülődtek a szeptemberi tanévkezdésre. A szorgalmi időszak a hazai közéletben is beköszöntött. Az ősz Debrecen történetének egyik legfontosabb bejelentésével kezdődött: elindult a Civaqua program.

Kiemelték szarkofágjából a Déri Múzeum múmiáját Forrás: Napló-archív

Letették a több száz munkahelyet biztosító kínai Semcorp-gyár alapkövét a Déli Ipari Parkban, de addig is, míg fel nem épül, a Hajdú-bihari Napló hagyományos állásbörzéjén válogathattak az ajánlatok között az álláskeresők. Megkezdték az iskolákban a diákok második Covid elleni védőoltásának beadását a jelenléti oktatás zökkenőmentességének érdekében, majd az ősz első hónapja a Nagyerdő egyhetes ünnepével zárult.

 

SzD 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában