Közgyűlés

2021.12.29. 10:11

Új kezekben a Nagyerdei Szabadtéri Színpad védjegye

Gazdasági és kulturális társaságok szerződéseit is érintik a legutóbbi közgyűlésen hozott döntések.

A nagyerdei létesítményben színdarabokat és koncerteket is élvezhet a közönség (a képen a Hot Jazz Band augusztusi műsora)

Forrás: Napló-archív

Önkormányzati tulajdonú gazdasági társaságokra vonatkozóan hoztak döntéseket a képviselők a legutóbbi városi közgyűlésen. 

 

Az előterjesztés szerint az önkormányzat többségi tulajdonában volt az EDC Debrecen Város- és Gazdaságfejlesztési Központ Nonprofit Kft., melynek tulajdonosa 75 százalékban az önkormányzat, 14 százalék a Debreceni Egyetemé, 11 a Cívis Ház Zrt.-é volt. A polgármester a tavaly októberi határozatával vételi ajánlatot tett az egyetemnek az EDC Kft.-ben lévő 1,4 millió forint névértékű üzletrésze megvásárlására ugyanekkora vételárért, majd a felek adásvételi szerződést kötöttek. A tagváltozás az EDC Kft.-vel szemben 2021. december 16-án hatályosult. 

 

Az önkormányzat az üzletrész megszerzése után immár 8,9 millió forint névértékű, 89 százalék arányú törzsbetéttel rendelkezik az EDC-ben, mely ténynek szükséges volt a kft. társasági szerződésben való átvezetése, és néhány kisebb adminisztratív változás miatt módosítani kellett a társasági szerződést is. 

 

Téma volt a közgyűlésen az is, hogy a Főnix Rendezvényszervező Közhasznú Nkft. feladatai közül a Nagyerdei Szabadtéri Színpadot szeptember 16-tól a Csokonai Színház működteti. Emiatt a közgyűlés elvonta a Főnix Kft.-től az ingyenes hasznosításba adott – önkormányzati tulajdonú – Szabadtéri Színpad ingatlanát a kapcsolódó ingókkal, és határozatlan időre ingyenes vagyonkezelésbe adta a Csokonai Színháznak. 

 

Védjegyhasználati változás 

 

A Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatalához benyújtott kérelem alapján a Főnix Kft. és a hasznosításába adott létesítmények, így a Nagyerdei Szabadtéri Színpad által használt, a gazdasági társaságot és az intézményeket jelképező grafikai megjelölés védjegyoltalomban részesült 2015-től 10 évre, a jogosult az önkormányzat, neki kizárólagos joga a védjegy használata. Az önkormányzat 2016 februárjában a Főnix Kft.-nek ingyenesen hasznosításba adta az oltalmi idő kezdetétől számított 10 évre a „Nagyerdei Szabadtéri Színpad” színes ábrás védjegyet, közfeladat ellátására. Ennek érdekében a felek szerződést kötöttek. 

 

Mivel a színpad már a Csokonai ingyenes vagyonkezelésében van, módosítani kellett a fennálló szerződéseket, s a színházzal a védjegy ingyenes használatára vonatkozó szerződést kellett kötni. 

 

SZT 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában