egészséghét

2021.03.30. 10:01

Segítettek a fogmanók a rajzokban

A járványhelyzet figyelembevételével az idén is megrendezte az egészséghetet a hajdúsámsoni Eszterlánc óvoda.

Fotó: Dandé Melinda

– Pedagógiai programunk fontos eleme az egészséges életmódra nevelés, az egészséges életvitel igényeinek megalapozása, az egészség, mint érték hangsúlyozása az óvodai életben – beszélt az esemény jelentőségéről az óvoda vezetője, Deméné Tóth Ágnes.

A koronavírus járvány miatt az egészséghetet az óvodapedagógusok az ovisokkal csoporton belül, kis létszámmal szervezték meg. A téma most is az egészségmegőrzés, egészséges táplálkozás volt, amit az óvónénik saját ötleteikkel, egyéni módszereikkel és eszközökkel közvetítettek, az életkori sajátosságokat figyelembe véve.

Fotó: Dandé Melinda

A feladatokat differenciáltan tervezték meg, a 3-4 évesek montázst készítettek az egészséges-egészségtelen ételekről a fogmanó segítségével, az 5-6 évesek rajzban, különböző technikák alkalmazásával fejezték ki ismereteiket egészség témakörben. Élő társasjáték-pályát alakítottak ki, egészséges ételeket készítettek gyümölcsökből, zöldségekből, de komponáltak szobrokat is. Táplálék piramist építettek és ragasztottak, a tornateremben sor-váltó versenyeken mérhették össze gyorsaságukat, ügyességüket, ahol az eszközök most speciálisan gyümölcsök, zöldségek voltak. Részt vehettek jógamókán, volt kéz-ujj torna és láb-kéz masszázs. A program zárását gyógytea készítés, ízesítés, fogyasztás adta, valamint csoportok puzzle-t készítettek gyümölcsökről, mozgásformákról, amivel a hét bármelyik napján játszhattak és versenyezhettek, összemérve képességeiket.

Dandé Melinda

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában