Új eljárás indul

2021.01.30. 14:41

Fogyatékossággal élők intézménye: hat ajánlatból egy sem ment át a szűrőn

Sikertelenül zárult a Fogyatékos Személyek Ifjúság Utcai Nappali Intézményének infrastrukturális fejlesztésére kiírt közbeszerzési eljárás december végén.

MOP

Fotó: Molnár Péter

Valamennyi ajánlattevő ajánlati ára fedezeten felül van, így az önkormányzat a hiánypótlást követően a fedezethiányra tekintettel úgy döntött, hogy azt nem egészíti ki, az ajánlatok bírálatát és értékelését nem végezte el – derül ki a Közbeszerzési Értesítő napokban megjelent számából. Egyébként hat ajánlat érkezett, négy debreceni és két további, de szintén hajdú-bihari cégtől.

Az Ifjúság utcai, nappali intézmény 682 négyzetméter hasznos alapterületű, földszintes épület, melyet egészében szükséges lenne felújítani. Annak során kialakítanának többek között klubszobát, ebédlőt, tálalót, konyhát, pihenőt, szociális helyiségeket, akadálymentes mosdót. Az épületben az eredeti funkció miatt főzőkonyha van, mely elavult, valamint a jelenlegi funkcióhoz nem szükséges. A konyha méretének optimalizálásával eddig kihasználatlan területek felszabadítása, valamint új funkcióval való ellátása lehetséges – részletezi a felhívás.

Az épület pillérvázas szerkezetű, szabadon álló földszintes épület, vázkitöltő falazattal, lapostetővel, melyen átfogó felújítás nem történt. Többnyire régi faszerkezetű nyílászárók találhatóak benne. Csak néhányat cseréltek korszerűbb műanyag ablakra az évek során, ám a jelenleg érvényes szabályozásnak már ezek sem felelnek meg. Az intézmény funkciójából adódóan kiscsoportos kézműves foglalkozásokat tart, melyhez a foglalkoztatók alapterületének, valamint a raktározási lehetőségeknek az optimalizálása szükséges. A meglévő vizes­blokkok régiek, elavultak, melyek kialakítása, elhelyezése az eredeti funkcióhoz lett igazítva. Szükséges egy jól szervezett irodai, kiszolgáló rész kialakítása is.

A tervezett felújítás során megvalósulna az épület akadálymentesítése, valamint akadálymentes parkoló kialakítása. Megtörténhet a gépészeti rendszerek (fűtés-, víz- és elektromos hálózat) szükség szerinti felújítása. A megfelelő energetikai minőség biztosítása érdekében a beruházás során 78 darab nyílászárót kellene kicserélni és homlokzati hőszigetelést készíteni. A közbeszerzést – a január 27-ei Közbeszerzési Értesítő szerint – újra kiírták, február 22-ig várják az ajánlatokat.

HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában