járvány

2020.03.18. 14:40

Sehol sincs pánik, elfogadják a helyzetet

Az országhatár melletti falvakban is komolyan veszik az óvintézkedéseket.

Fotó: Nagyné Kelemen Mónika, archívum

Pocsaj, Esztár és Kismarja települések önkormányzatai többféle módon is tájékoztatják a lakosságot a kialakult járványhelyzettel összefüggésben. Amellett, hogy a falvak hivatalos internetoldalain kint vannak az éppen aktuális információk, a települések vezetésébe tartozó személyek közösségi oldalaikon is megosztották azokat, de a helységekben több helyen hirdetések formájában is kifüggesztették az aktuális tudnivalókat.

A polgármesteri hivatalokban a személyes ügyintézés szünetel, egyébként a hivatali munka folyik. Mindhárom településen szünetel a népkonyhai ellátás és a piacok működése. A postára csak annyi személy mehet be, ahány ügyintézői hely van, a gyógyszertár előtt kígyózó sor áll: egyesével fáradhatnak be a vásárlók. Mindezek ellenére sehol sincs pánik, az emberek beszélgetnek és komolyan veszik az óvintézkedéseket. Az óvodák, iskolák bezártak. Az olyan munkahelyeken, ahol az ott dolgozók közvetlen kapcsolatba kerülhetnek az ügyfelekkel, például az egészségügyben, az ügyintézők megfelelő védőfelszerelésben vannak (szájmaszk, gumikesztyű). Azokban családokban, ahol mindkét szülő közmunkás és óvodás gyermek van, az anya az óvoda zárva tartási ideje alatt mentesül a munkavégzés alól – tájékoztatott Szőllősi Roland, Pocsaj és Szécsi Tamás, Esztár polgármestere.

Devecseri Ildikótól, a három falu fogorvosától megtudtuk, hogy hozzá csak sürgős esetekben lehet fordulni. Kismarjából Farkas István Attila polgármester megkeresésünkre elmondta, hogy a faluban nyugodtak az emberek, elfogadják a kialakult helyzetet. Minden szükséges óvintézkedést megtesznek az egészségük érdekében.

Nagyné Kelemen Mónika

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában