fejlemények

2019.11.15. 16:32

Elhagyhatták a kórházat a könnyűiparis diákok

A legfrissebbekről a Debreceni Egyetem Klinikai Központja tájékoztatott.

Fotó: illusztráció, Matey István

Mint megírtuk, a tegnapi nap folyamán egy rosszullétre panaszkodó tanuló miatt kellett riasztani a mentőket a DSZC Könnyűipari Szakgimnáziuma, Szakközépiskolája és Szakiskolájába. Felkerestük a Debreceni Egyetem Klinikai Központját, akiktől azt a választ kaptuk, hogy Debreceni Egyetem Klinikai Központ Sürgősségi Klinikára hét fiatalkorú és két nagykorú diák enyhe légúti tünetekkel, a DE KK Gyermekgyógyászati Klinikára 26 gyermek gázmérgezés gyanújával, a Kenézy Gyula Egyetemi Kórházba tíz diák enyhe szédüléssel, hányingerrel érkezett be. A közleményben leírták,

vizsgálataik vérgáz-anomáliát (rendellenességet), fizikális státuszt érintő eltérést, sürgősségi ellátást igénylő kórállapotot, valamint a fenti gyanúval összefüggő tüneteket senkinél nem tártak fel.

Továbbá az ellátó minden beszállított diák hozzátartozóját értesítette, s már mindannyian elhagyhatták az intézményt.

Ahogyan azt korábban dr. Korcsmáros Ferenctől, az Országos Mentőszolgálat Észak-alföldi Regionális Mentőszervezetének a regionális igazgatójától megtudtuk: egy diák fejfájásra, szédülésre és hányingerre panaszkodott, a mentők kiérkezése után pedig további harminc fiatal, illetve két felnőtt észlelt magán hasonló tüneteket. A vezető hozzátette, a 14 és 16 év közötti fiatalok állapota nem volt súlyos, ám a biztonság kedvéért beszállították őket a Debreceni Egyetem Kenézy Gyula Egyetemi Kórházba.

HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában