Helyi közélet

2017.09.18. 18:48

Már szabályosan is átkelhetünk: okoszebrát adtak át a Nagyerdei körúton

Debrecen - Saját forrásból, 2 millió forintért alakított ki az önkormányzat új zebrát.

Debrecen - Saját forrásból, 2 millió forintért alakított ki az önkormányzat új zebrát.

Új gyalogosátkelőt adtak át hétfőn a Nagyerdei körút és a Csanak József utca kereszteződése közelében. A zebrára azért is szükség volt, mert a Nagyerdei körút Simonyi út és az Egyetem tér közötti szakaszán a gyalogosok csak szabálytalanul mehettek át a túloldalra. Mint a hétfőn sajtótájékoztatón elhangzott, az enyhe ívű kanyarban található átkelő kialakítását Mazsu János (Fidesz-KDNP) önkormányzati képviselő kezdeményezte.

A biztonságos átkelés érdekében szenzoros, sárga villogóval ellátott „okoszebra” létesült. A kivitelezési munkák a múlt hétfőn indultak, s pár napon belül befejeződtek. Az átkelő mindkét végére új, szilárd burkolatú járdakapcsolatok, vakok és gyengénlátók részére úgynevezett bütykös kialakítású figyelemfelhívó kövek kerültek ki, továbbá a jogszabályi előírásoknak megfelelően a közvilágítás is átépült.

Az érintett szakaszon az építési engedélyben foglaltaknak megfelelően a zebra előtt mindkét irányból 30 kilométeres sebességkorlátozás lépett életbe.

HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában