Helyi közélet

2017.06.28. 10:45

Már tíz helyre visznek ebédet a gyerekeknek Debrecenben

Debrecen - Minden rászoruló nebuló meleg ételhez juthat a nyári szünetben is.

Debrecen - Minden rászoruló nebuló meleg ételhez juthat a nyári szünetben is.

Az előző évhez képest négymillió forinttal többet, 20 milliót fordít az önkormányzat a szünidei étkeztetés költségeire – jelentette be Komolay Szabolcs alpolgármester szerdai sajtótájékoztatójukon. Hozzátette, amennyiben igényelték, a mintegy 1100 rendszeres gyermekvédelmi kedvezményben részesülő hátrányos, halmozottan hátrányos helyzetű gyermek mindegyike hozzájuthat a nyári szünetben is a meleg ebédhez. Eddig a július 4-től augusztus 31-ig tartó időszakra 560 igénylés érkezett.

Az alpolgármester elmondta, a tavaly januárban életbe lépett törvénymódosítás következtében kötelező feladatként végzett szünidei ételosztásban 2016-ban összesen 1398-an részesültek egész évben. Idén a tavaszi szünetben a két munkanapon 226 gyermek részére igényelték az ellátást.

A tájékoztatón résztvevő Becsky István önkormányzati képviselői – akinek a körzetéhez tartozik Dombostanya, mint új helyszín – elmondta, oda 51 gyereknek fognak ebédet kiszállítani. Ezzel a Beregszászi középiskolával, a Lilla téri általános Pósa utcai tagintézményével, illetve a Petőfi, a Fazekas, a Vörösmarty, a Bocskai, a Csapókerti és a Gönczy Pál általános iskolával, valamint a volt halápi iskola épületével együtt már 10 helyre szállítják előre megjelölt időpontban a kidobozolt meleg ételt, de van, ahol helyben is elfogyasztható. Az ebéd eljuttatásában az önkormányzat mindenhol együttműködik a Debreceni Intézményműködtető Központtal és a Sodexo Magyarország Kft.-vel – közölte Komolay Szabolcs.

HBN-ÉP


Hozzávetőleg 5,3 milliárd forintot költ idén az állam a nyári gyermekétkeztetésre.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában