Helyi közélet

2017.06.21. 12:33

Oltás, majd gyógyítás

<em>Gratulálok a kormánynak! Meghallották a panaszt, és intézkedtek, mégpedig majdnem mindenki megelégedésére. A szociális alapú nyári gyermekétkeztetésről van szó. Kevés volt a pénz, nem jutott minden rászoruló család gyermekének kedvezményes (ingyenes) meleg étel. Aztán szóltak oda, ahová kellett, és valahonnan megtoldotta a támogatás összegét a kormány. Igaz, a szülőknek van dolguk az igényléssel, és ha két kereső van a családban, már nem is biztos, hogy bekerül a kedvezményezettek közé a csemete, de ez már kevesek gondja</em>. Kovács Zsolt írása.

Gratulálok a kormánynak! Meghallották a panaszt, és intézkedtek, mégpedig majdnem mindenki megelégedésére. A szociális alapú nyári gyermekétkeztetésről van szó. Kevés volt a pénz, nem jutott minden rászoruló család gyermekének kedvezményes (ingyenes) meleg étel. Aztán szóltak oda, ahová kellett, és valahonnan megtoldotta a támogatás összegét a kormány. Igaz, a szülőknek van dolguk az igényléssel, és ha két kereső van a családban, már nem is biztos, hogy bekerül a kedvezményezettek közé a csemete, de ez már kevesek gondja. Kovács Zsolt írása.

Megfeddem, sőt mélységesen elmarasztalom a kormányt, mert mi az, hogy már megint csak tűzoltó munkát végez. Ha probléma van, akkor nem a gondot kiváltó okot szünteti meg, hanem segélyt, támogatást ad. Igaz, nem a családoknak, hanem – most – a gyermekétkeztetésbe tol még több pénzt, ahelyett hogy a szegénységet, rászorultságot igyekezne felszámolni. Ezzel bezzeg nem foglalkozik, mert arra vagy nincs tehetsége, vagy másra kell az erre fordítandó energia.

Fel lehet fogni így is és úgy is a történetet. Én viszont optimista vagyok és hiszem, ahol tűz van, ott előbb oltani kell, majd utána megkeresni a tűz okát, és úgy felszámolni, hogy többet ne gyulladjon ott semmi.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában