Helyi közélet

2016.11.03. 09:45

Patkó

<em>Miért is érnének bennünket meglepetések, ahogy az utóbbi napok politikai komédiáit nézzük: az egyik párt a letelepedési kötvény megszüntetéséhez köti az ebet, a másik viszont nem tágít, legalábbis azt mondja, de közben mégis, csak persze nehogy megalkuvásnak tűnjék, a harmadik pedig kézzel-lábbal kapálódzna, hogy a vasárnapi bolt­nyitva­tartás ügyében visszanyomhasson valamennyit a tubusba, a többiről jóformán nem is érdemes beszélni, hiszen miközben nagy garral kormányváltanának, nemcsak hogy esetlenül bukdácsolnak a pályán, még rúgnak is néhány gólt a saját kapujukba.</em> Fábián György írása.

Miért is érnének bennünket meglepetések, ahogy az utóbbi napok politikai komédiáit nézzük: az egyik párt a letelepedési kötvény megszüntetéséhez köti az ebet, a másik viszont nem tágít, legalábbis azt mondja, de közben mégis, csak persze nehogy megalkuvásnak tűnjék, a harmadik pedig kézzel-lábbal kapálódzna, hogy a vasárnapi bolt­nyitva­tartás ügyében visszanyomhasson valamennyit a tubusba, a többiről jóformán nem is érdemes beszélni, hiszen miközben nagy garral kormányváltanának, nemcsak hogy esetlenül bukdácsolnak a pályán, még rúgnak is néhány gólt a saját kapujukba. Fábián György írása.

Annak, aki futball helyett jobban szereti az informatikai párhuzamokat: ha a magyar politika számítógép volna, sürgősen újra kellene telepíteni. (Szájalni persze könnyű, Fábián úr, bezzeg ha magának kellene ott nap mint nap fáradsággal előrehaladni hazánk felvirágoztatásának útján…) Nem kell csalódnunk hát a politikában, sosem, olyannyira nem, hogy ezáltal szinte már az állandóság biztonságával ajándékoz meg minket a nagy Kossuth téri patkó. Mellesleg patkó a ló lábán szokott lenni. Az pedig kilóg. Nem baj, lehetnek még idők, amikor jól fog jönni. A hentesnél. Vagy bízzunk benne, hogy a patkó szerencsét hoz…

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában