Helyi közélet

2015.11.12. 08:53

Huszonkét év után lesz új püspöke az egyházmegyének

Debrecen - A személyességet és a családok támogatását tartja fontos feladatának az új megyés püspök.

Debrecen - A személyességet és a családok támogatását tartja fontos feladatának az új megyés püspök.

– Örvendezek, hogy Bosák Nándor nyugalmazott püspök munkáját folytathatom. Úgy gondolom, példát mutatott azzal, amilyen higgadtsággal, szelíd határozottsággal a nulláról felépítette az egyházmegyét – méltatta elődjét a szerdai sajtótájékoztatón Palánki Ferenc, a Debrecen-Nyíregyházi Egyházmegye kinevezett püspöke, akinek beiktatási ünnepségét szombaton rendezik a Szent Anna Székesegyházban. Hozzátette: a Jóistenbe vetett bizalommal kezdem meg a szolgálatot. A megyés püspök hangsúlyt fektet a személyességre, illetve a családok támogatására. Legfontosabb feladatának az ökumené gazdagítását tartja. – Debrecenben sokszínű gazdag hagyománya van a kereszténységnek. Ez a sokszínűség, lelki gazdagság tudja egymást segíteni, hogy egyre inkább építsük városunkban és országunkban Isten országát – hangsúlyozta Palánki Ferenc.

Bosák Nándor, a Debrecen-Nyíregyházi Egyházmegye apostoli kormányzója elmondta: az elmúlt húsz év fontos feladat volt a lelkipásztori szolgálat hatékonnyá tétele, illetve az egyházmegyei központi intézmények létrehozása. Kiemelte, ma már jól működő püspökséget és iskolarendszert adhat át utódjának.

HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában