Helyi közélet

2015.08.11. 07:31

Gyomirtóval fújtak le két utast a Nagyállomáson

Debrecen - A kalauz hívta a mentőket a vonaton ájulás közeli állapotba került utasokhoz.

Debrecen - A kalauz hívta a mentőket a vonaton ájulás közeli állapotba került utasokhoz.

Rosszul lett a Nyíregyházára tartó intercityn két férfi, akiket szerdán délelőtt a Nagyállomáson egy gyomirtást végző vasúti jármű spriccelt le vegyszerrel, miközben a két utas a vonatra várakozott. Egyikük azt mesélte a Naplónak, hogy égett a tüdejük, ájulás-közeli állapotban voltak, így a kalauz mentőt hívott a nyíregyházi állomásra. A két utast mérgezés gyanújával szállították a Jósa András Kórházba. Itt kivizsgálták mindkettejüket, egyiküket – aki látás- és hallássérült – egy napra bent is tartották.

A MÁV illetékesei megerősítették a történteket, hozzátéve, hogy egy harmadik utas is rosszul lett. Hangsúlyozták, a hangosbemondó többször jelezte, hogy jármű halad át a vágányon. Mint írták, a vasúthálózaton évente átlagosan 2-3 alkalommal végeznek vegyszeres gyomirtást; a Nagyállomáson augusztus 4. és 6. között végezték a munkákat, a speciális jármű ekkor éjjel-nappal, az előre kiadott program alapján folyamatosan dolgozott. „Az esetet a rendőrség, a MÁV és a Közlekedésbiztonsági Szervezet vizsgálja. Korábban hasonló eset nem történt” – áll a tájékoztatójukban.

Természetesen a rendőrséget is felhívtuk, s Demeter Erika, a Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense úgy nyilatkozott: mivel a vizsgálat során megállapították, hogy tényleges mérgezés nem történt (a vegyszer nem ártalmas az emberi szervezetre), így nem rendeltek el nyomozást az ügyben.

HBN–VÉZS

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában