Helyi közélet

2014.04.04. 09:44

Gyermekkórusoké lesz a hétvége Debrecenben

Debrecen - „<em>Mélyebb zenei műveltség mindig csak ott fejlődött, ahol ének volt az alapja. A hangszer a kevesek, kiváltságosak dolga. Az emberi hang, a mindenkinek hozzáférhető, ingyenes és mégis legszebb hangszer lehet csak általános, sokakra kiterjedő zenekultúra termő talaja</em>.”

Debrecen - „Mélyebb zenei műveltség mindig csak ott fejlődött, ahol ének volt az alapja. A hangszer a kevesek, kiváltságosak dolga. Az emberi hang, a mindenkinek hozzáférhető, ingyenes és mégis legszebb hangszer lehet csak általános, sokakra kiterjedő zenekultúra termő talaja.” Ez a Kodály-idézet a mottója az Éneklő Ifjúság debreceni minősítő hangversenyének, amelynek szombaton 9 órától ad otthont a Kossuth utcai belvárosi közösségi házban. Mint Takács Hajnalka, a Debreceni Művelődési Központ sajtóferense elmondta, Dánielfy Zsolt köszöntőjét követően jöhetnek a karok, a résztvevők teljesítményét a Török Ágnes elnökből, Dsupin Borbálából és Brincken Györgynéből álló szakértő zsűri bírálja el.

HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában