Helyi közélet

2014.03.18. 16:18

Újabb elkerülő épülhet délen

Debrecen - A leendő új M35-ös autópálya szakaszt és a 47-es főutat is összekötnék.

Debrecen - A leendő új M35-ös autópálya szakaszt és a 47-es főutat is összekötnék.A városból oly módon nem lehet kitiltani a teherforgalmat ahogyan azt Ágoston Tibor, önkormányzati képviselő javasolta - jelentette ki dr. Pósán László, a Fidesz országgyűlési képviselője. A Jobbikos városatya korábban azt mondta, hogy a nagy kamionokból az árut a város széleinél kialakítandó depókban kisebb teherkocsikba kellene átpakolni.

A kormánypárti politikus úgy vélte, hogy a Debrecenen egy nap alatt áthaladó 1200-1300 kamion elterelésére jobb megoldás is kínálkozik. Egyrészt meghosszabbítják a jelenleg a megyeszékhely és Ebes között, a 4-es főútnál véget érő M35-ös autópályát Berettyóújfaluig, másrészt Mikepércs közelében építenek egy utat a sztráda és a 47-es főút közzé. Mindkét beruházás jelenleg tervezési, engedélyezési szakban van, melyet a területfelvásárlások követnek. Az építkezés megkezdésére legkorábban jövőre, vagy 2016-ban kerülhet sor - fogalmazott dr. Pósán László.

HBN-OCs


Debrecen, 2014. március 18., kedd (MTI) - Jelentősen csökkenhet Debrecenben az átmenő kamionforgalom, ha elkészül a 4-es főút várost elkerülő gyűrűjének déli szakasza - közölte Pósán László (Fidesz) országgyűlési képviselő kedden sajtótájékoztatón.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában