Helyi közélet

2013.10.22. 14:41

Jó patikus aranyat ér(demel)

Debrecen - Dr. Kovács Erzsébet: A gyógyszerészi diploma annyit ér, amennyit abból az ember az orvos kollégák, és a betegek javára tud tenni.

Debrecen - Dr. Kovács Erzsébet: A gyógyszerészi diploma annyit ér, amennyit abból az ember az orvos kollégák, és a betegek javára tud tenni.

A mai egészségügy ellentmondásos ténye, hogy tetőtől talpig a patikus látja először a beteget. Épp ezért szép és nagyon felelősségteljes szakma a gyógyszerészeké – összegezte véleményét dr. Kovács Erzsébet, aki a 2013-as Év Gyógyszerésze pályázat kitüntetettje lett. A Magyar Gyógyszerésztudományi Társaság és a Magyar Gyógyszerészi Kamara által, immár harmadik alkalommal meghirdetett program szervezői azzal hívták fel a debreceni szakembert, hogy rengeteg ajánlás érkezett rá pályatársaitól és pácienseitől. Felkérték, hogy vegyen részt a pályázaton, amelyre húsz másik gyógyszerészt választottak a voksok alapján.



– Elképesztő életörömöt és energiát ad tudni, hogy a környeztem is értékeli a munkámat és a hozzáállásomat – mondta a díjazott. Ezután mindenkivel készült egy nagy interjú – folytatta – ebben elmondhattam, hogy mit tartok legfontosabbnak a szakmámban. A gyógyítás misztikuma utánozhatatlan érzés, amelyet sosem veszítettem el pályám elmúlt húsz évében.

A gyógyszerész az első

Viszonylag újkeletű jelenség az, hogy az aktív felnőtt korú lakosság nem háziorvoshoz, hanem a gyógyszerészéhez fordul először segítségért, kisebb egészségügyi probléma esetén.

– Mi heti hatvan órában állunk a rendelkezésükre, ami jobban összeegyeztethető a dolgozók időbeosztásával, mint az orvosi rendelés. Emiatt egyre jellemzőbb, hogy az érintettek felismerik: patikus és patikus között is van különbség, így átutazzák a várost, hogy megbízható segítőjükhöz eljussanak, ezt pedig kitüntetésnek kell vennünk. Részletek a csütörtöki Naplóban.

HBN-HaBe

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában