Helyi közélet

2012.07.20. 14:06

Pénzügyőrök buktatták le a transzformátortolvajokat Debrecenben

Debrecen, 2012. július 20., péntek (MTI) - Nagyfeszültségű transzformátor szétszerelése közben értek tetten három személyt a pénzügyőrök - közölte a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) észak-alföldi sajtóreferense pénteken az MTI-vel.

Debrecen, 2012. július 20., péntek (MTI) - Nagyfeszültségű transzformátor szétszerelése közben értek tetten három személyt a pénzügyőrök - közölte a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) észak-alföldi sajtóreferense pénteken az MTI-vel.Kupecz József tájékoztatása szerint a Debrecen és Józsa közötti kertségben figyeltek fel a pénzügyőrök egy gyanús társaságra, amely egy nagyfeszültségű villanyoszlop mellett próbált szétszerelni egy transzformátort. Pár méterre tőlük pedig egy utánfutót vontató gépkocsi is parkolt.

Amikor kérdőre vonták őket, azt mondták: "csak azért álltak meg, mert észrevették, hogy egy transzformátor hever a bokrok alatt a villanyoszlop mellett" - idézte az elkövetőket Kupecz József.

A pénzügyőrök értesítették a rendőrséget és az áramszolgáltatót, akik megállapították, hogy a nagyfeszültségű transzformátort rongálással, erőszakos módon szerelték le, és lökték le az oszlop tartószerkezetéről, az így okozott kár elérheti a 3 millió forintot.

A pénzügyőrök az elkövetőket átadták a rendőrségnek, akik előállították a három személyt - tette hozzá a szóvivő.

MTI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában