Helyi közélet

2008.10.14. 12:28

Sorban állás kötelező!?

<p>A nagyáruházakban, a postán, a bankokban állandóan kígyóznak a sorok. Ön hogyan viseli a sorban állást?</p>

– Bankban mindig sokat kell sorban állni, de nem jelent problémát – kezdte válaszát Sőrés Judit. Nem szoktam emiatt idegeskedni, türelmesen kivárom, amíg rám kerül a sor. Általában igyekszem olyankor postára menni, amikor nincsenek sokan – tette hozzá.
Melegné Tóth Brigittának a hangulatától függ, hogyan viseli a sorban állást. Ha siet, akkor általában fel-alá járkál, míg rákerül a sor. Szerinte fél órás várakozás már soknak számít, de volt olyan eset is, amikor másfél órát állt sorba.
Fodor Valéria úgy látja, nem kellene ennyit várakozni, ha a boltokban minden kassza működne egyszerre, illetve a postán is minden ablaknál dolgozna ember. Mint mondta, nem szeret várakozni, ha siet az ember, már húsz perc is soknak számít.
– Nem szeretem azokat a helyeket, ahol sokat kell sorban állni, inkább elkerülöm azokat. Emiatt egy hónapban csak egyszer vásárolok szupermarketben – felelte Szabolcsi László.
– Az a legnagyobb probléma, hogy a nagyáruházakban negyven kasszából alig néhány működik, így mindig sokat kell állni a pénztárnál – mondta Nagy János. Hozzátette: Volt már olyan, amikor órákig várakozott a sorban, ezért inkább kisebb éjjel-nappalikban vásárol.
Czirják Jánosné ha azt látja, sokan vannak a boltban, inkább visszafordul. Mint mondta, csak ritkán vásárol nagyáruházakban, ahol kígyóznak a sorok. – Gyakran kell a postán is várakozni, de ahová én járok, ott le lehet ülni, így nem olyan fárszató – felelte.

  • Beleütköztünk a valóság falába
  • Drágább lesz a megélhetés?
  • Ki-ki a banki hátterét félti
  • MKB: nincs lakossági devizahitel
  • Ezek is érdekelhetik

    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

    Rovatunkból ajánljuk

    További hírek a témában