Helyi közélet

2008.03.20. 05:49

Földes: nagyon sokan a falugyűlésen

<p>Földes - Közösen néztek szembe a település forráshiányos költségvetésével, a közbiztonság, az egészségügy és a hulladékgazdálkodás problémáival - keresve a jó választ a 17 felvetődött kérdésre - a falugyűlés résztvevői Földesen.</p>

A zsúfolásig megtelt mozi hallgatósága előtt Jeneiné Egri Izabella polgármester adott tájékoztatást a közelmúltban elfogadott települési költségvetés főbb számadatairól, megfogalmazva a takarékos gazdálkodás szükségességét az alapfeladatok jószintű ellátása mellett.

Kiemelte: a térség településeihez hasonlóan jelentős forráshiánnyal tervezett költségvetés igen szűkre szabott mozgásterében Földes elsősorban pályázati források elnyerésére számít és a helyi lakosság további áldozatkészségében bízik.
Egy régen keresett, Földesnek sok kárt okozó betörő elfogásáról adott hírt Krocsek Zoltán a település közbiztonságáért felelős városi rendőrkapitányság vezetője, amikor tájékoztatta a jelenlévőket a kabai rendőrőrs és a kapitányság közbiztonsági tevékenységéről. A falugyűlésen bemutatkozott Tamás Gábor, a település új háziorvosa.
Hosszas, indulatoktól sem mentes vita követte a hulladékszállítás új rendjéről szóló tájékoztatót, kifogásolva a kötelezően előírt hetenkénti szállítást és díjfizetés nagyságát.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában