Elismerés

2024.02.27. 17:53

Országos elismeréseket vehettek át a katasztrófavédelem munkatársai

Dr. Góra Zoltán, a katasztrófavédelem országos főigazgatója Hősies Helytállásért elismerésben részesített több hajdú-bihari tűzoltót is.

Haon.hu

Elismerésekkel díjazták a katasztrófavédelem munkatársait

Forrás: BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság

Országos elismeréseket vehettek át február 27-én Budapesten az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság és a vármegyei igazgatóságok munkatársai – olvasható az intézmény honlapján közzétett bejegyzésben. Az elismeréseken túl első tiszti kinevezésekre is sor került a szervezet fővárosi díjátadóján.

Dr. Góra Zoltán tűzoltó altábornagy, országos katasztrófavédelmi főigazgató március 1-jei hatállyal kinevezte a Hajdú-Bihar Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság állományába Demeter Ádámot és Orosz Péter tűzoltó zászlóst.

A kinevezésen túl azonban más megyei vonatkozása is volt még az ünnepélyes díjátadónak, vármegyei tűzoltóink hősies helytállását is díjazták.

A főigazgató Hősies helytállásért elismerésben részesítette Nagy Ádám tűzoltó törzsőrmestert, a debreceni hivatásos tűzoltó-parancsnokság különlegesszer-kezelőjét, Balázs Nándor József tűzoltó őrmestert, a hajdúböszörményi katasztrófavédelmi őrs beosztott tűzoltóját, valamint Kocsis Péter tűzoltó őrmestert, a hajdúnánási hivatásos tűzoltó-parancsnokság gépjárművezetőjét. A bajtársak éppen szabadnapjaikat töltötték, amikor gépjárművükkel haladva egy kétszintes családi háznál az ablakon kiáramló sűrű füstre lettek figyelmesek 2023. november 2-án. Azonnal megálltak az épületnél, meggyőződtek róla, hogy mindenki elhagyta a házat, majd áramtalanították azt. Ezután behatoltak az épületbe és a bent talált eszközöket vízzel megtöltve oltani kezdték a tüzet, ezzel megakadályozták a lángok továbbterjedését. A helyszínre érkező tűzoltó egységgel együttműködtek a tűz eloltásában is.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában