Összefoglaló

2022.08.23. 08:42

Úgy meglazult egy ablaküveg a Senyei-Oláh István utcában, hogy ki kellett hívni a tűzoltókat

De fakidőlések miatt is riasztották őket kedden. Ügyeleti hírek.

Forrás: illusztráció / MW-archív

Tűz keletkezett hétfő reggel egy családi ház egyik szobájában Hajdúböszörmény-Bodaszőlőn, a Lorántffy kertben. A hajdúböszörményi hivatásos tűzoltók az oltással egy időben kimentették a ház lakóját mentőálarc segítségével, majd átadták a mentőszolgálatnak. Az épületben egy gázpalack is volt, melyet szintén kivittek, így az nem robbant fel. A tüzet az egység egy vízsugárral oltotta el – közölte szokásos ügyeleti összefoglalójában a megyei katasztrófavédelem.

Húszméteres fűzfa egyik ága hasadt le Balmazújvároson, a Dózsa György utcában. A helyi önkormányzati tűzoltók motoros láncfűrésszel avatkoztak be.

Egy tizedik emeleti lakás ablaküvege lazult meg a debreceni Senyei-Oláh István utcában. A forgalmat veszélyeztető üveget a helyi hivatásos tűzoltók távolították el.

Egy kisteherautó gurult be a debreceni Békás-tóba tegnap délután, ezért riasztották a debreceni hivatásos tűzoltókat. Az egység vontatókötéllel avatkozott be.

Derecskén, az Aranyosi úton fa dőlt az úttestre. Az esethez a berettyóújfalui hivatásos ás a konyári önkéntes tűzoltókat riasztották, akik motoros láncfűrésszel és kéziszerszámokkal távolították el a fát.

Egy húszméteres fa dőlt egy kábelre és egy elektromos vezetékre Fülöpön, a Deák Ferenc utcában. A nyíradonyi hivatásos tűzoltókat riasztották, de a műszaki mentést egy traktor is segítette, alátámasztotta a fát, amíg a tűzoltók szétdarabolták láncfűrésszel.

Balkány és Nyíradony között egy autó megpördült az úton, és a tetejére borult. Ide a szakolyi önkormányzati és a balkányi önkéntes tűzoltók vonultak, akik átvizsgálták a járművet és elvégezték az áramtalanítást, majd a kerekeire állították az autót.

A rendőrség sem unatkozott

A Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság illetékességi területén az elmúlt 24 órában kettő személyi sérüléssel járó közúti közlekedési baleset helyszínén intézkedtek a rendőrök, amelyek könnyű sérüléssel végződtek, olvasható a police.hu-n.

A szolgálatot ellátó állomány egy személyt fogott el, akit bűncselekmény elkövetésén értek tetten.

A rendőrök 10 személyt állítottak elő, ebből öt főt bűncselekmény elkövetésének gyanúja miatt. Biztonsági intézkedés négy esetben történt.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában