Gázálarcban vitték el

2022.08.22. 11:40

Súlyos az állapota a bodaszőlői tűzeset sérültjének

Forrás: Kiss Annamarie

Ablakszilánkok a kertben, a becsapódó eső ellen az ablaknyílásra erősített bútorlap, néhány elszenesedett fadarab és víztócsák. Kívülről ez jelzi azt a Hajdúböszörményhez közeli hétfő reggeli lakástüzet, melynek során egy középkorú nőt kórházba szállítottak a mentők.

Bökönyi Imre két háznyira lakik a hölgytől. A Haonnak elmondta, éppen az állatokat etette reggel fél 7 körül, amikor megérezte a füstszagot. Valószerűtlennek tartotta, hogy valaki augusztusban begyújtana, ezért a kerítéshez sétált. Ekkor látta, hogy közeli szomszédja házának tetőszerkezete füstöl. Azonnal szólt feleségének, hogy értesítse a tűzoltókat, majd közelebb sietett a lakáshoz.

Elmondása szerint tüzet ekkor még nem látott, azonban nem akarta betörni az ajtót vagy az ablakot, hiszen segítő szándéka ellenére az a tűz belobbanását is okozhatta volna.

A Bodaszőlő északi részén, a Lórántffy kertben levő ingatlan körülményesen megközelíthető, utcanevek helyett helyrajzi számok igazítják útba a látogatót a kanyargós földutakon. Ennek ellenére a rendőrség és a katasztrófavédelem munkatársai a férfi szerint rövid időn belül kiértek a helyszínre, és megkezdték a mentési munkálatokat.

Forrás: Kiss Annamarie

A környéken főleg nyári víkendházakat találhatunk, Bökönyi Imre szerint a hölgy azonban életvitelszerűen lakott a házban. Feltehetőleg őt hozták ki eszméletlen állapotban, gázálarcban a tűzoltók a füstölgő helyiségből.

Az Országos Mentőszolgálat Hajdú-Bihar megyei szóvivője szerint a nőt súlyos állapotban szállították kórházba.

HL
 

 




 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában