Fejlesztés

2024.02.17. 08:42

Hatalmas löketet adott Debrecen gazdaságának a BMW

Haon.hu

A debreceni BMW-gyár még meg sem kezdte a működését, de már most sokat hozzátesz a város feljődéséhez

Forrás: Facebook / Papp László

A BMW gyára nélkül - úgy, hogy még el sem indult a gyártás - a debreceni gazdaság mérete töredéke lenne a mainak - írta szombat reggeli Facebook-bejegyzésében Papp László polgármester.

A város első embere hozzátette, számos olyan fejlesztés és jóléti intézkedés maradt volna el a BMW gazdaságélénkítő beruházása nélkül, amelyekre évek vagy évtizedek óta várt ez a város. Mindemellett örömét fejezte ki azzal kapcsolatban, hogy az építkezés is a tervek szerint halad, és már több mint ezer embert foglalkoztat a BMW Debrecenben.

A cég ráadásul nemcsak a gazdaság élénkítésében játszik nagy szerepet, hanem a környezet védelmét is komolyan veszik, a város véderdősítési programján felül is fontosnak tartották a fásítást. Ezt korábban Hans-Peter Kemser, a BMW Group Gyár Debrecen igazgatója is megerősítette, hiszen már eddig is ültettek fákat a gyár környékén, de további terveik is vannak. Erről az alábbi cikkünkben írtunk részletesen:

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában