Múlt és jövő

2024.01.23. 16:31

A Debrecenben készülő Neue Klasse felmenői előtt tisztelgett a BMW-gyár

Közösségi oldalukon rakták egymás mellé a régi és az új generációt.

Haon.hu

Hatvanévnyi különbség

Forrás: Facebook / BMW Group Gyár Debrecen

A Neue Klasse modellszéria múltjáról és jövőjéről posztolt a debreceni BMW-gyár Facebook-oldala kedden. A Neue Klasse debütálását a bejegyzésben mérföldkőnek nevezték, mint írták, ez tette újra elismert, modern autógyártóvá a BMW-t az 1960-as években. 

A kompakt, sportos, négyajtós középkategóriás szedán dizájnja azonnali hatalmas érdeklődést generált, a megrendelések száma pedig az egekbe szökött

– tették hozzá, megjegyezve, hogy a modellnek fontos szerepe volt a cég múltjában és meghatározó a jövőjében. A poszthoz fotókat is csatoltak, amelyeken az úttörő előd és egy tisztán elektromos meghajtású koncepcióautó látható.

Ahogy arra a kapcsolódó Wikipedia-szócikk is rámutat, a Neue Klassét 1962 nyarától 1972 tavaszáig gyártották, az 5-ös sorozat első generációja váltotta fel. Az új, elektromos Neue Klasse-modellek először a debreceni üzemben készülnek majd, 2025-től.

Mint azt korábban megírtuk, Adrian van Hooydonk, a BMW Group Design vezetője szerint az új Neue Klasse dizájnja a BMW jellegzetességeit hordozza, ám annyira progresszív, mintha kihagytak volna egy modellgenerációt. Az előre dőlő cápaorrszerű megjelenés, a 21 hüvelykes aerodinamikus kerekek és a klasszikus formájú hűtőrács mind a BMW jellemzői, azonban a hatalmas ablakfelületek új esztétikát teremtenek. A Neue Klasséban bemutatkozik a BMW iDrive következő generációja. Az ember-autó interakció a BMW Panoramic Visionön, a központi kijelzőn és a kormányon található többfunkciós gombokon keresztül valósul meg.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában